Kort nieuws: Parkeerwacht krijgt klap in nek

REGIO - In Utrecht is een 49-jarige parkeercontroleur in zijn nek geslagen door een boze automobilist, die een bekeuring kreeg op de Amsterdamsestraatweg. De bestuurder reed daarna weg richting de binnenstad.
* In Houten heeft een dronken vrouw (21) voor opschudding gezorgd. De vrouw was vervelend op het Lupineoord en werd door omstanders in bedwang gehouden. Ook de politie moest het ontgelden bij de aanhouding.
* De Veenendaalse politie heeft zondagmorgen op heterdaad een 29-jarige woninginbreker uit Den Haag aangehouden op de Industrielaan. Bewoners hoorden gestommel en belde de politie. Een tweede man kon wel wegkomen.
* De politie heeft een eierengooier opgepakt en zijn ouders gewaarschuwd. De 15-jarige jongen uit Leersum had het voorzien op een huis aan de Rijkstraatweg.
* In Zeist zijn twee winkeldieven aangehouden. De vrouwen uit Wijk bij Duurstede van 43 en 70 jaar waren op rooftocht in de Eerste Hogeweg en hadden al diverse winkels bezocht.
* De politie zoekt getuigen van stenengooiers in Veenendaal. Op de Rondweg Oost gooiden twee onbekenden donderdag een steen door de zijruit van een auto. De vrouw wist met een noodstop haar auto stil te zetten, en kwam met de schrik vrij. De vrouw heeft aangifte gedaan.
* In Huizen is vrijdagnacht een bedrijf afgebrand aan de Eemnesserweg. Het vuur was in de omgeving goed te zien. Korpsen uit de omgeving schoten te hulp, maar dat kon niet voorkomen dat het gebouw werd verwoest. Het bedrijf handelde in airco's. Over de oorzaak is nog niets bekend.
* De Amersfoortse politie heeft een 24-jarige Amsterdammer aangehouden voor vernieling. De man gooide zaterdagnacht in de Bloemendalsestraat een fiets op een auto.
* Twee dronken mannen hebben bij een vechtpartij op de Mariaplaats in Utrecht een winkelruit vernield. Een 31-jarige Vleutenaar raakte gewond aan zijn arm.
* In Amersfoort hebben pinpasdieven hun slag geslagen met een babbeltruc. Het 28-jarige slachtoffer werd op een parkeerplaats aangesproken voor wisselgeld en toen de vrouw later ging winkelen was haar pinpas weg.
* De politie heeft in Zeist op de Tweede Dorpsstraat een dronken automobilist (31) uit Houten van de weg gehaald en zijn rijbewijs ingenomen.
* In Utrecht is een hennepkwekerij opgerold. De plantage was verstopt in een pand aan de Krommewetering en werd ontdekt na een melding over een inbraak.
* In Soest is een 64-jarige snorfietser gewond geraakt. De man uit Amersfoort werd op de Steenhoffstraat geschept door een automobilist, die aan het keren was.
* In Baarn heeft een 59-jarige bewoonster gevochten met een insluiper in haar woning aan de Kettingweg. De man kon toch wegkomen met de creditcards.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.