Jeugd scheutig met anonieme misdaadtips

HOEVELAKEN - Steeds meer jongeren melden anoniem misdaad. In de eerste helft van dit jaar kreeg de Stichting Meld Misdaad Anoniem in Hoevelaken over het geheel genomen ruim zesduizend anonieme tips binnen. Het overgrote deel daarvan komt van jongeren.
Volgens de stichting is dat opvallend, omdat jongeren eerder grote moeite hadden om misdaad te melden als vrienden of bekenden daarbij betrokken zijn.
Informatiebijeenkomsten over het nut van anoniem misdaad melden en het feit dat de tiplijn geen onderdeel is van de politie werkt drempelverlagend, aldus de stichting.

VERKRACHTING

De organisatie Meld Misdaad Anoniem heeft in de eerste helft van dit jaar veel meer meldingen gekregen over straatroven en verkrachtingen. Er waren 59 meldingen over verkrachtingen, een stijging van 228 procent.
Er kwamen 82 meldingen over straatroven en dat is een stijging van 134 procent, afgezet tegen dezelfde periode vorig jaar.
Meld Misdaad Anoniem benadrukt dat hieruit niet kan worden opgemaakt dat er ook meer verkrachtingen en straatroven zijn. Vooral als grote zaken in de media komen, zijn er veel tips. Afgelopen half jaar kreeg Meld Misdaad Anoniem in totaal 6300 meldingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.