Kort nieuws: Rijbewijs ingenomen in Baarn

REGIO - Een snelle automobilist in Baarn is gisteren zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed 60 kilometer te hard op de A1.
Ter hoogte van Baarn klokten achtervolgende agenten de gehaaste bestuurder op een snelheid van 160 kilometer per uur. Dit terwijl op dit stuk 100 kilometer per uur de maximumsnelheid is. De 38-jarige man uit Amersfoort moest zijn rijbewijs ter plekke inleveren.
* Een dronken Soesterberger is opgepakt omdat hij een gestolen rijbewijs toonde. De 30-jarige zat met een andere man in een geparkeerde auto op de Zuidpromenade in Soest. Toen agenten langsreden, ging het duo er vandoor. Na een achtervolging werd hun auto klemgereden op de Korte Ossendam, waar de feiten werden geconstateerd.
* Een 85-jarige man in Zeist is opgelicht door twee mannen die bij hem aan de deur kwamen. Een van de twee ging bij de bejaarde man naar het toilet, terwijl de ander hem aan praat hield. Waarschijnlijk heeft de toiletbezoeker de portemonnee van de man gestolen. Later kreeg het slachtoffer een telefoontje waarmee zijn pincode werd ontfutseld. Toen de bejaarde man alsnog de politie belde bleek er al geld van zijn rekening gepind.
* Een automobilist uit Zeist is vanochtend vroeg zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Agenten hielden de 49-jarige man op de Hoog Kanje in Zeist aan voor een alcoholcontrole. Hij had bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
* Een dronken fietster is in Utrecht gewond geraakt doordat ze tegen een paal reed. De 44-jarige Utrechtse fietste vannacht over de Laan van Nieuw Guinea toen ze tegen een betonnen paal aanreed. Ze viel van haar fiets en raakte gewond aan haar hoofd. De vrouw is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.
* Woudenberg waarschuwt voor zakkenrollers. De gemeente heeft op de site een aantal tips gezet om de diefstal te voorkomen. Verder is er de oproep om elke diefstal te melden zodat de politie weet waar de zakkenrollers vaak toeslaan.
* Twee meisjes en een oudere man zijn gewond geraakt bij een aanrijding in Utrecht. Een 16-jarig meisje uit Utrecht fietste met een 15-jarige vriendin achterop over de Amsterdamsestraatweg. Voor hen reed een 63-jarige Utrechter. De meisjes wilden de man inhalen, maar daarbij raakte de fietssturen elkaar waardoor de drie vielen. Zowel de man als de meisje liepen lichte verwondingen op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.