Kort nieuws: Lintje oprichter De Woudeberger

REGIO - Karel van Lunteren uit Woudenberg is koninklijk onderscheiden. Hij kreeg het lintje uit handen van burgemeester Van Bergen, voor de oprichting van de plaatselijke winkeliersvereniging en de krant De Woudenberger.
* Op de Neude in Utrecht is een dief betrapt op een terras. Een horecamedewerker zag dat de man twintig euro van een tafel pakte die klanten hadden achtergelaten. De medewerker zette de achtervolging in en wist de 44-jarige Utrecht met hulp van voorbijgangers aan de politie over te dragen.
* Op manege de Zilfia's Hoeve in Houten is woensdagmorgen een ongeluk gebeurd. Een man werd getrapt door een paard en raakte gewond. Een traumhelikopter vloog uit, maar bleek uiteindelijk niet nodig. De gewonde man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
* Een anonieme tip heeft de politie in Nieuwegein naar een hennepkwekerij geleid. In het betreffende pand aan de Degenburg werd een flinke hoeveelheid planten gevonden, evenals de mogelijke kwekers: drie mannen van 26 en 27 jaar. Ze zijn aangehouden.
* In de Albert Heijn aan de dokter Plesmanlaan in Maarssen is vannacht ingebroken. Getuigen zagen dat twee daders de deur van de winkel vernielden en er daarna op een scooter vandoor gingen richting het Zandpad.
De politie zoekt getuigen.
* De Stichting Autobelangen in Zeist verzamelt handtekeningen om te voorkomen dat de vrijstelling van wegenbelasting voor hele zuinige auto's weer verdwijnt. De handtekeningen worden binnen enkele maanden in een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer.
* DierenPark Amersfoort is op zoek naar vrijwilligers. Naast de honderd vaste en 150 flexmedewerkers zijn ook vrijwilligers belangrijk om het park te runnen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van het dierenpark Amersfoort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.