Chaos op A28 door vrachtwagenbotsing

DE BILT - Een ongeluk op de A28 met meerdere vrachtwagens, heeft woensdagmiddag voor lange files gezorgd tussen Amersfoort en Utrecht. Eén chauffeur raakte gewond.
Rond half twee 's middags verloor een vrachtwagen een ijzeren plaat. Toen iemand die van de weg wilde halen, moesten andere vrachtwagens vol in de remmen. Eén wagen kon niet op tijd stoppen en botste op zijn voorganger.
De chauffeur van die wagen raakte ernstig bekneld. De brandweer is uren bezig geweest met het uitzagen van het slachtoffer, die bij kennis bleef.. Een arts uit een traumahelikopter heeft de man even onder narcose gebracht toen hij uiteindelijk uit de wagen werd gehaald.

OMLEIDING

Vrij snel na het ongeluk heeft Rijkswaterstaat een omleiding vanaf knooppunt Hoevelaken ingesteld. Auto's achter het ongeluk zijn door de politie terug over de snelweg geleid naar een afslag. De hoofdrijbaan werd afgesloten.
Eén automobiliste raakte op de Amersfoortseweg van de weg en raakte een boom. Ze moest uit voorzorg de auto worden gehaald door de brandweer.
Verslaggever Marc van Rossum sprak met vrachtwagenchauffeur Leon van Dam. Hij stopte direct achter de vrachtwagenbotsing. Volgens Van Dam was het een vrachtwagen die de plaat verloor en waarvan de chauffer het obstakel van de weg wilde halen.

Vrachtwagenchauffeur Leon van Dam stopte direct achter de botsing
De woordvoerder van de KLPD over het vrachtwagenongeluk
Chaos op A28 door vrachtwagenbotsing

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.