Advocaat: "Auto Frits en Suresh door rood"

UTRECHT - Het ongeluk in Overvecht waarbij de Ondiepers Frits en Suresh om het leven kwamen, roept nog steeds vragen op. De advocaat van de 29-jarige automobilist die botste op de auto met daarin de Ondiepers, zegt dat de visie van het OM niet klopt.
Het OM zegt dat de 29-jarige te hard reed en gedronken had. Maar advocaat Schuurman betwijfelt of dat de oorzaak van het ongeluk is. Hij zegt dat de auto van Frits en Suresh door rood is gereden.
Het politie-onderzoek geeft daar geen duidelijkheid over, omdat de getuigen elkaar tegenspreken. De politie houdt ook de mogelijkheid open dat beide auto's rood hebben genegeerd.

ALCOHOL

Schuurman erkent dat zijn cliënt weliswaar iets teveel alcohol in zijn lichaam had, maar hij was niet stomdronken. Hij bestrijdt daarom dat dat de oorzaak zou kunnen zijn.
In het politie-onderzoek staat ook dat de verdachte minimaal 90 kilometer per uur heeft gereden, waar hij 50 kilometer per uur mocht gaan. Als de politie niet exact de snelheid kan bepalen, hoe kan het OM dan zeggen dat dat de oorzaak was, vraagt Schuurman zich af.
Het auto-ongeluk gebeurde op de kruising van de Brailledreef met de Loevenhoutsedijk eind mei. De politie heeft veel tijd genomen om het onderzoek uit te voeren. Begin september volgt de eerste rechtszaak.

Vragen bij aanklacht ongeluk Overvecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.