Eén overvaller Bart Smit Rokade opgepakt

UTRECHT - In winkelcentrum Rokade in Utrecht is aan het begin van de middag een speelgoedwinkel overvallen. Eén 15-jarige overvaller is na een massale klopjacht opgepakt.
De tweede loopt volgens de politie nog rond, in tegenstelling tot wat ooggetuigen hadden gemeld.
De twee gewapende mannen probeerden de inhoud van de kassa mee te nemen. Eén overvaller was zeven minuten na zijn daad al aangehouden. Volgens ooggetuigen heeft een Marokkaanse slager de overvaller met hakbijl en mes achterna gezeten, aangehouden en de overvaller overgedragen aan de politie.
Een woordvoerder van de politie zegt dat de slager werd geholpen door meerdere omstanders en door agenten die daar toevallig waren. Of de man een mes bij zich had, kon de woordvoerder niet zeggen.

VECHT

Getuigen zeiden tegen RTV Utrecht dat de buit was al door de politie is gevonden en dat een politiehond de tweede overvaller aan de andere kant van de Vecht had opgespoord. Dat is volgens de politie niet het geval.
De tweede overvaller is volgens de woordvoerder nog voortvluchtig. Mogelijk is er ook sprake van een derde overvaller, maar dat kon de politie niet bevestigd krijgen van getuigen.
De afzetting rond de Bart Smit is rond twee uur weggehaald, zodat winkelend publiek weer aankopen kan doen.

Overval op Bart Smit in winkelcentrum Rokade Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.