Kort nieuws: Kraakpoging pin in Nieuwegein

REGIO - Op de Ratelaar in Nieuwegein heeft een aantal mannen vannacht geprobeerd een geldautomaat open te breken.
Getuigen zagen de groep rond 03.30 uur bezig met de gepantserde deur van de pinmachine en zetten het op een schreeuwen. Daarop gingen verdachten er vandoor in een Audi.
* Vreewijk in Rhenen krijgt nog dit jaar duidelijkheid over de toekomst. De 82 huizen in de wijk zijn er slecht aan toe en de woningstichting wil ze slopen. Maar de gemeente wil een deel van de cultuurhistorie behouden. De komende maanden bekijken de partijen wat er kan blijven staan, en wat niet.
* In Driebergen is een man aangehouden op een gestolen motor. De 48-jarige man trok de aandacht van de politie door op de Hoofdstraat het rode licht te negeren. Na aanhouding bleek de man ook niet in het bezit van een rijbewijs.
* De politie in Lopik doet onderzoek naar de beroving van een man uit Oudewater. In de nacht van 31 juli werd het slachtoffer te grazen genomen op de Zijdeweg, ter hoogte van de KNMI-meetmast. Even daarvoor vond in de buurt het Truckersfestival plaats. Bij de beroving zouden twee jongens op een scooter zijn betrokken.
* Verzekeraar Eureko in Zeist is het jaar goed begonnen. De nettowinst over het eerste half jaar schoot omhoog naar ruim 860 miljoen euro; vorig jaar was dat 115 miljoen. De sprong was voor een groot deel te danken aan de verkoop van Poolse onderdelen. Eureko kreeg vorig jaar nog een kapitaalinjectie omdat het bedrijf hard getroffen was door de financiële crisis.
* Het demissionaire kabinet moet het de komende dagen even stellen zonder André Rouvoet. De vice-premier uit Woerden gaat morgen onder het mes. Hij krijgt een nieuwe kruisband in zijn rechterknie. De operatie komt ongelegen in verband met de belangrijke vergaderingen over de begroting voor komend jaar.
* Leusden zet een streep door de zomerse kofferbakmarkten. Na twee succesvolle zomers moet de organisatie op zoek naar een andere locatie. Bovendien wil de gemeente niet teveel activiteiten op zondag. De Engelse variant op de bekende vlooienmarkt mag in 2011 daarom slechts drie keer op zondag worden gehouden en de organisator wil nu ook op zaterdagen rommel verkopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.