Kort nieuws: Overvaller gepakt in Utrecht

UTRECHT - Snel handelen door de politie en getuigen heeft geleid tot de aanhouding van een overvaller in Utrecht. Bij een pinautomaat aan de Daalsesingel had de dader een 41-jarige vrouw onder bedreiging van een mes van haar portemonnee beroofd. Het slachtoffer belde 112 en agenten konden de 28-jarige man aanhouden in een woning aan de Beverstraat.
* DHV, het advies- en ingenieursbedrijf in Amersfoort, moet het dit jaar vooral hebben van haar buitenlandse activiteiten. Internationaal wordt veel werk verwacht op het gebied van water en mobiliteit, terwijl het bedrijf in Nederland kampt met overcapaciteit. Ook op de bouwmarkt gaat het niet goed. De nettowinst van DHV daalde in de eerste helft van dit jaar met 41% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
* In IJsselstein is een 33-jarige automobilist aangehouden die een slok te veel op had. De man werd op Uranus aan de kant gezet voor een alcoholcontrole. De IJsselsteiner moest mee naar het bureau en krijgt een proces-verbaal.
* Het Juridische Loket in Utrecht heeft vorig jaar bijna twintig procent meer vragen gekregen dan het jaar ervoor.
Bijna een kwart van de vragenstellers wilde iets weten over het arbeids- en ontslagrecht. In totaal kwamen er 283.000 verzoeken om hulp binnen.
* Bij een ongeluk in Amersfoort is een bromfietser gewond geraakt. Het 17-jarige meisje uit Leusden ging op de Ringweg onderuit, vermoedelijk door het natte wegdek. Ze is behandeld door ambulancepersoneel.
* In Loenen aan de Vecht heeft de politie zeven hennepplanten uit de grond getrokken. Ze stonden in een tuin aan de Oosterklip, en omdat ze nogal stonken had de buurt de politie gebeld. De planten waren zo'n twee meter hoog en zijn vernietigd. De eigenaar kreeg een proces-verbaal.
* Bewoners van het Attleeplantsoen in Utrecht werden vannacht opgeschrikt door een knal en vlammen.
Onbekenden hadden een auto in de straat in brand gestoken. Het bluswerk van de brandweer kon de wagen niet meer redden, getuigen worden gezocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.