Kort nieuws: Speeltoestel De Bilt in vlammen op

REGIO - Onbekenden hebben vannacht een speeltoestel in De Bilt in brand gestoken. Bewoners van de Anne Franklaan ontdekten het vuur rond drie uur. Het kunststof toestel raakte zwaar beschadigd en de daders zijn spoorloos.
* De politie Maarssen zou graag getuigen spreken van een inbraak op de Kuyperstraat. Slachtoffer was een 30-jarige vrouw, die - na een korte boodschap - rond kwart voor acht gisterochtend haar woning binnenkwam en een onbekende man ontmoette. Hij ging er snel vandoor met verschillende spullen.
* Elektromagneetproducent Kendrion in Zeist gaat er van uit dat de omzet dit jaar groeit met 30 procent. Eerder werd nog uitgegaan van 10 procent. De stijging komt doordat in belangrijke markten in Duitsland, China en de Verenigde Staten de omstandigheden verbeterd zijn. Het Zeister bedrijf maakt magneten die over de hele wereld worden gebruikt in onder meer liften, sloten en medische apparatuur.
* Twee gewonden bij een aanrijding in Soest, maandagmiddag. Een 14-jarige meisje, die net uit de bus was gestapt, keek bij het oversteken van de Dalweg niet goed uit en werd aangereden door een bromfietser. De twee zijn met botbreuken naar het ziekenhuis vervoerd.
* In Harmelen is een inbreker op heterdaad betrapt. De 31-jarige man was gehoord door omwonenden toen hij (buiten sluitingstijd) een school bezocht aan de Schoollaan. Bij aankomst van de agenten met de man mét buit op het schoolplein in de kraag gegrepen.
* Driekwart van de jongeren komt via zoenen, strelen, friemelen en vrijen tot seks. De rest slaat het voorspel over en begint direct aan de gemeenschap, blijkt uit een onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Voorlichting door de ouders is daarom, vooral voor meisjes, heel belangrijk volgens onderzoeker Hanneke de Graaf.
* In Dordrecht is een gestolen auto uit Nieuwegein gevonden. De drie inzittenden van 20 en 21 jaar zijn aangehouden. Vorige week vrijdag werd op de Violier in Nieuwegein ingebroken in een woning, waarna de dieven er vandoor gingen met de auto van de bewoner.
* Prinses Máxima komt eind september naar Utrecht voor een bijeenkomst over microkrediet. Tijdens de bijeenkomst gaat ze in gesprek met een aantal ondernemers over hun ervaringen met het microkrediet.
* De politie onderzoekt een reeks vernielingen in Loenen aan de Vecht. Een groep luidruchtige jongeren heeft 's nachts in de Brugstraat ruiten ingeslagen van winkels en bloembakken kapot gegooid. De politie is op zoek naar getuigen.
* In Maarssen is een zogenaamde minibike in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen de kleine motorfiets met hoge snelheid over het trottoir in Spechtenkamp rijden, waarop de achtervolging werd ingezet. De bestuurder bleek een 23-jarige Maarssenaar.
* De politie in Leusden is gisteren uitgerukt voor een gewapende jongen. Een getuige had hem zien lopen op de Berkenlaan en tipte de agenten over zijn woning. Daar bekende de 12-jarige jongen dat hij een nepwapen had: een balletjespistool. Hij krijgt een straf van Bureau Halt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.