Kort nieuws: Lobeke telt 50.000 bezoekers

REGIO - Buitenbad Lobeke in Lopik heeft de 50.000ste bezoeker van dit seizoen in het zonnetje gezet. Chantal Buijs was de gelukkige.
Vorig jaar ging het een stuk beter met Lobeke, toen er meer dan dan 60.000 mensen kwamen zwemmen.
* De politie heeft vrijdagmorgen in Amersfoort twee vandalen in de kraag gevat. De mannen van 20 en 21 jaar waren op de Kleine Koppel bezig met een grote schoonmaak en gooiden een oude koelkast en winkelwagentjes in de gracht. Ze kregen niet alleen een bekeuring, maar ook de rekening van het dreggen.
* De politie in Baarn heeft een 18-jarige man aangehouden voor een straatroof, begin deze maand op de Javalaan. Hij heeft inmiddels bekend een 16-jarige jongen te hebben bedreigd en beroofd van zijn portemonnee en telefoon. Het slachtoffer deed indertijd direct aangifte, maar het politieonderzoek verliep moeizaam tot een oproep in de media enkele getuigen opleverde.
* Op Hoog Catharijne is een 35-jarige vrouw van haar tas beroofd. Ter hoogte van het Godebaldkwartier kreeg het slachtoffer eerst een harde duw, waarna de tas uit haar handen werd getrokken. De vrouw viel op de grond, de dief rende weg richting stationshal.
* De basis- en middenbare school de Kampanje in Amersfoort krijgt de status experimentele school. Daarmee mag de school toch openblijven terwijl het niet voldoet aan de eisen van de onderwijsinspectie. De Kampnje volgt de zogenoemde Sudbury methode. Daarin bepalen scholieren voor een groot deel zelf wat, wanneer en hoe ze leren.
* Op de Stadsring in Amersfoort is een bromfietser op twee fietsers gebotst. Het 17-jarige meisje uit Hoevelaken reed op het fietspad vanwege het slechte weer en ging onderuit toen ze wilde uitwijken voor tegenliggers. In haar glijdende val nam ze de twee fietsers mee; ze is naar het ziekenhuis vervoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.