Du Chatinier: "We misten basisspelers"

ENSCHEDE - FC Utrecht is ingemaakt door FC Twente. In Enschede won de huidige landskampioen met 4 - 0.
FC Utrecht moest het zonder vier belangrijke spelers doen. Dries Mertens, Nana Asare, Jacob Mulenga en Alje Schut ontbraken allemaal. FC Twente begon vanaf een kwartier flink druk te zetten en dat resulteerde binnen enkele minuten in drie kansen. FC Utrecht had moeite om onder de druk uit te komen.
Het enige Utrechtse gevaar in de eerste helft ontstond bij een actie van Duplan die doordrong tot het strafschopgebied. Wisgerhof had een overtreding nodig om de Fransman af te stoppen. Scheidsrechter Liesveld wilde echter niet van een penalty weten.
De thuisclub voerde het tempo in de jacht naar de openingstreffer in de tweede helft nog verder op. De vraag was hoe lang FC Utrecht de druk nog kon weerstaan zonder een tegentreffer te incasseren.
In de 64e minuut was Vorm kansloos. Janko kon ongehinderd zijn hoofd tegen de assist van Janssen zetten.
Daarna nam de regerende landskampioen snel verder afstand. Acht minuten later kopte Janko opnieuw een voorzet van Janssen achter Vorm en via twee doelpunten van De Jong werd het 4-0.

STAND

Voor FC Twente was het de tweede opeenvolgende zege, na de 3-0 een week eerder bij Vitesse. FC Twente heeft in vier duels nog geen doelpunt tegen gekregen. FC Utrecht zakt door het verlies van de derde naar de negende plaats in de eredivisie met zes punten uit vier wedstrijden. Ajax en PSV staan gedeeld eerste met 10 punten.

EXCUUS

Trainer Ton du Chatinier van FC Utrecht grijpt na nederlagen niet vaak naar excuses. Nu maakte hij toch een keer een uitzondering. "We misten vier basisspelers. Tegen een club van dit niveau is dat te veel van het goede." FC Utrecht speelde in de Veste zonder Dries Mertens, Nana Asare, Jacob Mulenga en Alje Schut.
Du Chatinier: "Vervolgens valt Sander Keller al in de eerste helft ook nog eens uit. Dat konden we allemaal even niet opvangen. Toch moet ik FC Twente een compliment maken. Het elftal speelde heel goed."

Du Chatinier over nederlaag tegen Twente
Silberbauer over nederlaag tegen Twente
Vorm over nederlaag tegen Twente

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.