Kort nieuws: Opdracht BAM in Papoea-Nieuw-Guinea

REGIO - BAM slaat zijn vleugels uit naar Papoea-Nieuw-Guinea. Het beursgenoteerde bouwbedrijf uit Bunnik gaat er een steiger bouwen waar schepen met vloeibaar gas aan boord (LNG-schepen) kunnen aanleggen.
* Roelof Bisschop is volgend jaar geen statenlid meer. De huidige fractievoorzitter van de SGP in Provinciale Staten kan zijn politieke werk niet meer combineren met zijn werk als directeur van een middelbare school. Bisschops opvolger wordt oud-raadslid en wethouder Wim van Wikselaar uit Driebergen.
* Een personenauto is zondag op de kop geslagen op de A1 bij Amersfoort. De auto raakte in een slip. Een man en vrouw raakten ongedeerd en konden op eigen kracht uit de auto komen. Ook een baby van 4 maanden raakte niet gewond. Wel hadden de slachtoffers het erg koud en werden daarom naar het ziekenhuis De Lichtenberg gebracht.
* De politie in Lopik waarschuwt voor babbelaars. Dit weekend sloegen oplichters onder andere toe bij een zorgcentrum, waar ze enkele honderden euro's buitmaakten. Ook op andere plekken in het dorp probeerden babbelaars mensen geld af te troggelen. De politie waarschuwt niet zomaar vreemden binnen te laten, ook al dringen ze nog zo aan en om legintimatie te vragen.
* Op de Utrechtse Cartesiusweg heeft de politie in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs van een 19-jarige automobilist in beslag genomen omdat hij 109 km/u reed in plaats van 50 km/u.
* In de Sterrenwijk in Utrecht is een auto in brand gestoken. De dader of daders sloegen vanochtend vroeg toe in de Marsstraat. Van de auto bleef niks heel. De politie zoekt mensen die iets verdachts hebben gezien.
* In Bilthoven is een man opgepakt die levensgevaarlijke capriolen uithaalde in een gestolen auto. De politie reed de 22-jarige Vleutenaar klem op de Julianalaan en hield hem aan. Een andere verdachte wist te vluchten.
* In Bilthoven is de brandweer gistermiddag in actie gekomen voor een brandje in een huis aan de Uranuslaan.
Door het snelle ingrijpen van de brandweer bleef de schade beperkt tot de keuken. De bewoonster kwam met de schrik vrij.
* De politie onderzoekt een steekpartij in het Veenendaalse Schrijverspark. Een 29-jarige man werd zondagmiddag door een bekende in zijn schouder gestoken met een mes. De verdachte is later aangehouden.
De politie probeert te achterhalen wat de aanleiding is geweest voor de steekpartij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.