Kort nieuws: LED-verlichting in wijk Bilthoven

REGIO - De Bilt werkt hard aan een groen imago. Vandaag gaat in een deel van wijk La Plata LED-verlichting in werking. De LED-lampen zijn zuiniger en gaan langer mee. Ze vervangen ouderwetse straatverlichting. Daar zit kwik in, dat slecht is voor het milieu. De verlichting draait ook nog eens op groene stroom.
* Zuivelconcern FrieslandCampina in Amersfoort heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. Het bedrijf zag de nettowinst verdubbelen naar 156 miljoen euro, ook de omzet ging omhoog. Vooral betere verkoopcijfers en prijsstijgingen droegen bij aan de goede resultaten van het Amersfoortse bedrijf.
* In Amersfoort opent vandaag het nieuwe vakcollege Zorg. De praktijkschool moet scholieren stimuleren om voor een baan in de zorg te kiezen. Zorginstellingen en VMBO- en MBO-scholen werken daarom nauw samen. Het praktijkschool is een landelijk initiatief. In het schooljaar 2012-2013 moeten in het hele land zeker 2500 leerlingen zulk onderwijs volgen.
* Waterschap De Stichtse Rijnlanden stopt met het beregenen van droge kleikades. Met de proef is onderzocht of scheuren in de kades sneller dichttrekken als ze nat worden gemaakt. Door de vele regen van de afgelopen tijd is dat niet meer nodig; het zou de kades zelfs beschadigen. Later dit jaar wordt besloten of de proef een vervolg krijgt.
* Palingvissers mogen vanaf vandaag drie maanden lang niet op paling vissen. Landbouwminister Verburg hoopt met de maatregel de palingstand te verbeteren. Ze kiest voor een visverbod in het najaar, omdat de paling zich dan voortplant. Het tijdelijke visverbod heeft grote financiele gevolgen voor palingvissers, zoals die in Spakenburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.