Kort nieuws: Fietser geschept in Zeist

REGIO - In Zeist is een fietser door een auto geschept. Een 56-jarige automobiliste uit Driebergen draaide de Griftlaan op en zag daarbij een 11-jarig meisje uit Zeist over het hoofd. Het meisje kwam op de motorkap terecht en is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
* Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben ruim twee ton aan subsidie gekregen om overstromingen in Europa beter te kunnen voorspellen. Het geld komt van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.
* Het UMC Utrecht is een multimediaal platform gestart speciaal voor vrouwen. Met een website en nieuwsbrieven wil het ziekenhuis meer op vrouwen gerichte informatie gaan verstrekken Thema's zijn hart- en vaatziekten, hormonen, blaas en kanker bij vrouwen.
* Artsen moeten nabestaanden van verkeersslachtoffers beter voorlichten over orgaandonatie. Zo neemt de kans toe dat nabestaanden toestemming geven om organen af te staan. Dat blijkt uit onderzoek van gezondheidsinstituut Nivel uit Utrecht.
* Scherpenzeel heeft een nieuwe gemeentesecretaris. De 35-jarige Vincent van Arkel is vanaf vandaag het nieuwe hoofd van het ambtenarenapparaat in de Valleigemeente.
* Op de kruising van de Woudenbergseweg en de Austerlitzseweg bij Austerlitz zijn vanmiddag meerdere auto's op elkaar gebotst. Eén persoon raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.