Kort nieuws: Man vernielt geldautomaat Baarn

Een 31-jarige man uit Apeldoorn is in Baarn aangehouden voor vernieling. Hij ging door het lint bij een bankfiliaal in het centrum toen zijn pinpas voor de tweede keer werd geweigerd. De man was zo kwaad dat de geldautomaat van de bank er aan moest geloven.
* De Nederlandse Spoorwegen starten maandag een proef waarbij elke tien minuten een trein rijdt op het traject Amsterdam-Utrecht-Eindhoven. Voor de reizigers betekent dit kortere wachttijden. Ook kunnen ze zonder het spoorboekje te raadplegen overstappen. De proef loopt tot 1 oktober in de ochtend- en avondspits.
* Universiteit Neyenrode in Breukelen krijgt een leerstoel bevlogenheid. Volgens de universiteit is bevlogenheid een combinatie van energie en betrokkenheid en verhoogt het de productiviteit van werknemers.
* In Maarssen is een gewapende Hagenaar aangehouden. De 22-jarige man had bij Antilopespoor een andere man bedreigd die vervolgens de politie alarmeerde. Over de reden van het messentrekken is niets bekend.
* Het gaat steeds beter met de juf en de meester op school. Volgens de Algemene Onderwijsbond heeft driekwart van de scholen werk gemaakt van een actieplan om het lerarentekort aan te pakken.Het Herman Jordan College in Zeist verdient volgens de vakbond de meeste lof.
* Boederijen langs de Lange Linschoten staan vanaf vanavond weer helemaal in de schijnwerpers. De boerenerven zijn voor de traditionele verlichte boederijenroute weer voorzien van vele lampjes.
* Op de A2 bij Maarssen is een haastige automobilist achterhaald. De 31-jarige man had maling aan de wegwerkzaamheden en scheurde met 160 kilometer per uur langs de afzetting en politiecamera. Ter plaatse mocht niet harder dan 70 worden gereden.
* Het Nederlands Bach Ensemble uit Amersfoort maakt een doorstart. Eind vorig jaar ging het orkest na 26 jaar failliet. Een nieuw koor en orkest maken op 7 november hun debuut.
* Met nog vier maanden te gaan tot de jaarwisseling is de Politie Regio Utrecht begonnen met een campagne tegen illegaal vuurwerk. Er worden extra controles uitgevoerd en er zijn gespecialiseerde rechercheurs ingezet.
* Bij een grote controle op de bus- en tramlijnen tussen Nieuwegein en Utrecht hebben 32 zwartrijders een bekeuring gekregen. Vier van hen zijn minderjarig en doorgestuurd naar bureau Halt.
* De FNV gaat maandag actie voeren tijdens de opening van het Utrechtse academische jaar. De vakbond wil zo een beter CAO afdwingen voor medewerkers van de Universiteit Utrecht. De vakcentrale heeft aangekondigd protestflyers uit te delen en te starten met een e-mailactie onder het personeel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.