Kort nieuws: brand in kelderbox De Bilt

In Bilthoven brak rond 7.30 uur brand uit in een garagebox aan de Putterlaan, maar oplettende voorbijgangers voorkwamen dat het vuur oversloeg naar de woningen erboven.
Kortsluiting in een wasmachine lijkt de oorzaak. Er is dus geen verband met de andere branden van de laatste tijd in de gemeente.
* Bij een grote bromfietscontrole in Amersfoort zijn 103 bekeuringen uitgeschreven. De politie stond op het Neptunusplein. De meeste bonnen waren voor het niet-dragen van een helm, te hard rijden en het ontbreken van een brommer-rijbewijs.
* Gijs van Loef uit Zeist is gekozen tot nieuwe wethouder in Blaricum. De D66'er krijgt de portefeuilles sport, cultuur en onderwijs, en gaat over de subsidies. Hij volgt Marcel van Dalen op, die in juni opstapte na een vertrouwensbreuk. Van Loef en zijn collegegenoten gaan een spannende tijd tegemoet, want een fusie tussen Blaricum, Eemnes en Laren ligt op de loer.
* Een lasercontrole in 't Goy op de Beusichemseweg heeft donderdagmorgen twintig boetes opgeleverd. Er werden 155 auto's gecontroleerd op de weg, waar maximaal 30 kilometer per uur gereden mag worden.
* Bij een grote politie-actie in Maarssen zijn meer dan 1300 automobilisten van de weg gehaald. Agenten stonden gisteravond en vannacht op verschillende locaties met een blaastest en schreven 'slechts' vijf bekeuringen. Eén man moest zijn rijbewijs inleveren.
* Bij een aanrijding op de Catharijnesingel in Utrecht is een bromfietser gewond geraakt. De 24-jarige man werd op de kruising met de Stationsstraat over het hoofd gezien door de bestuurder van een bestelbus. Hij is met beenletsel naar het Oudenrijn Ziekenhuis vervoerd.
* Uit een flat in Veenendaal is gistermiddag een gereedschapskist gestolen. De kist is van een installateur, die even naar zijn bus aan de Zuiderkruis was gelopen om iets te pakken. Bij terugkomst in de hal was zijn de weg. De politie is op zoek naar getuigen en waarschuwt voor misbruik van de gestolen materialen.
* In Amersfoort is een winkeldief aangehouden op de Amsterdamsweg. De 29-jarige vrouw had het voorzien op stoelhoezen. De politie betrapte de vrouw bij het inladen van een volle doos in haar auto.
* De politie in Soest heeft een dronken scooteraar van de camping geplukt. De 42-jarige man zorgde eerst voor problemen op de Birkstraat en reed vervolgens naar een naastgelegen camping. De verdachte was al eerder gepakt voor rijden onder invloed en was zijn rijbewijs al kwijt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.