Kort nieuws: Inbreker Utrecht opgepakt

UTRECHT - Een inbreker die het had voorzien op een woning aan de Stanleylaan in Utrecht, is opgepakt door de politie.
Agenten zagen de verdachte wegrennen in de richting van park Transwijk en wisten hem met een hond op te sporen. De 18-jarige Utrechter verzette zich hevig en is door agenten met geweld opgepakt en naar het bureau gebracht.
* De politie heeft zaterdagmorgen op de Schoudermantel in Bunnik vier personen aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De vier uit Schiedam, Rotterdam en Arnhem waren met elkaar aan het vechten. Waarover is niet bekend.
* In Baarn zijn zondagmorgen twee jongens aangehouden omdat ze een fiets probeerden te stelen van het Stationsplein. Het gaat om twee knapen van 17 jaar, één uit Baarn en één uit Soest. De verdachte uit Baarn had drugs bij zich en hij moest daarom de cel in.
* Een inwoner van Driebergen-Rijssenburg is door de politie aangesproken omdat hij een gestolen fiets in zijn tuin aan de Groenhoek had staan. De eigenaar had zijn rijwiel zien staan en met de politie gebeld. De verdachte zegt dat hij de fiets had gevonden. De politie heeft de zaak in onderzoek.
* Een 18-jarige Woerdenaar is zaterdagnacht opgepakt omdat hij vermoedelijk twee ruiten van het wijkcentrum aan de Stromenlaan heeft vernield. Getuigen hadden de politie gewaarschuwd die de man in zijn woning konden aanhouden. De verdachte ontkent iets met de vernielingen te maken te hebben.
* De politie heeft zaterdagavond 4 september bij het tankstation langs de A12 een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden, die daar met veel te veel alcohol op was gestrand in zijn beschadigde auto. Een getuige had gezien hoe de man tegen een vangrail was aangereden. De man moest zijn autosleutels en zijn rijbewijs inleveren en kreeg een boete.
* Een man van 20 jaar is zaterdagmiddag door de politie opgepakt omdat hij zich in een winkel aan de Hondsrug in Utrecht bevond, waarvoor hij een ontzegging had gekregen. Na een korte achtervolging is de man opgepakt. Op het bureau bleek dat hij harddrugs bij zich had.
* De politie heeft vrijdagmiddag twee mannen van 18 en 20 jaar en afkomstig uit Veenendaal aangehouden op verdenking van een poging woninginbraak aan de Eikenlaan. Een getuige had de twee aan het werk gezien.
* Een man die niet wilde weten dat een horecagelegenheid op de Mariaplaats ging sluiten, is opgepakt wegens bedreiging. De man wilde meer drank bestellen en toen dat niet lukte, werd Utrechter agressief en probeerde hij een kopstoot uit te delen aan een personeelslid. Uitsmijters hebben de man mee naar buiten genomen en overgedragen aan de politie. Er is aangifte gedaan van bedreiging.
* Zondagmorgen rond 02.00 uur zijn twee jongens van 15 en 16 jaar uit Ermelo en Harderwijk beroofd van hun tassen toen ze op het Vredenburg bij de Drieharingenstraat liepen. De 3 daders, twee licht getinte mannen en een negroïde persoon, zijn met hun buit weggevlucht richting de Oudegracht. De politie hoopt dat getugien zich melden.
* In IJsselstein heeft de politie vrijdag een 20-jarige man uit die plaats opgepakt omdat hij een fiets aan het stelen was die op het Vingerhoekhof stond. Zijn kampaan wist te ontkomen. De gesloten fiets is in beslag genomen.
* In Utrecht is zaterdagmorgen een automobilist uit Montfoort zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De 21-jarige man reed op de Europalaan met kapot remlicht over het fietspad. Een Utrechtse autobestuurder die op de Breedstraat over een geparkeerde fiets reed, kan rekenen op een fikse boete voor rijden onder invloed. Ook een 40-jarige man die in Nieuwegein dronken over de A.C. Verhoefweg racete, krijgt een brief van justitie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.