Vuurwapenbedreiging straatfeest Maartensdijk opgelost

MAARTENSDIJK - De politie heeft een 37-jarige man uit Maartensdijk aangehouden voor bedreiging van een vrouw en een man met vuurwapen een na een straatfeest in het dorp.
Eén van de slachtoffers, een 19-jarige vrouw uit Utrecht, was in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus op een straatfeest bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat.
Na afloop was zij samen met een vriend en vriendin naar haar fiets gelopen.Toen zij bijna bij haar fiets was, werd ze naar achter getrokken door de 37-jarige man. Deze richtte vervolgens een vuurwapen op haar. Toen haar vriend (23 jaar en afkomstig uit Maartensdijk) de man hierop aansprak, bedreigde de verdachte ook hem met zijn vuurwapen. Daarna liep de verdachte weer weg.
De slachtoffers deden aangifte van bedreiging. De politie kwam de verdachte op het spoor na het horen van diverse getuigen die die nacht op het straatfeest aanwezig waren. Ook kwamen er anonieme tips binnen. De verdachte is buiten heterdaad aagenhouden, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.