Conflict splijt VVD in Maarssen

MAARSSEN - Een ruzie in de Maarssense VVD heeft tot het afzetten van fractievoorzitter Frank van Liempdt geleid. In een reactie op Radio M toonde Van Liempdt zelf zich uiterst verrast door het nieuws.
Volgens een persbericht van de VVD stond de samenwerking onder druk en was het verschil van inzicht tussen Van Liempdt en de andere raadsleden te groot. Een meerderheid van de VVD-raadsleden kan zich niet vinden in de manier waarop hij leiding geeft. Ze vinden dat hij de fractie moet verlaten.
Piet Ploeg is volgens het persbericht voorlopig de nieuwe fractievoorzitter van de liberalen. Volgens Ploeg heeft Van Liempdt maandag ingestemd met zijn aftreden. De kwestie lijkt zich toe te spitsen op het aantal mensen dat erover mocht stemmen.
Behalve drie van de zes raadsleden keerde ook een commissielid van de VVD zich tegen Van Liempdt. Volgens Van Liempdt was de stemming 3-3, volgens Ploeg 4-3.
Het bestuur van de VVD in Maarssen wil vandaag nog met Ploeg en Van Liempdt een gesprek. Frank van Liempdt, was tot nu toe acht jaar actief in de Maarssense gemeenteraad, waarvan vijf als fractievoorzitter.

VVD-leider Maarssen verrast door eigen fractie
Nieuwe VVD-leider Maarssen: Van Liempdt wist ervan
Conflict splijt VVD in Maarssen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.