Brand verwoest Amersfoortse boerderij

AMERSFOORT - In Amersfoort is de boerderij van het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie op Landgoed Schothorst volledig in de as gelegd. Het gebouw met een rieten kap brandde tot de grond toe af.
De brand brak vanmorgen vroeg uit door nog onbekende oorzaak en veroorzaakte veel rook en roet. Omwonenden in de directe omgeving werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer liet de boerderij gecontroleerd uitbranden.
De Amersfoortse brandweer kreeg hulp van collega's uit Woudenberg en Bilthoven. Ook rietdekkers van de brandweer uit Cothen hielpen mee om het vuur in bedwang te krijgen, maar toen dat niet lukte moest het gebouw moest als verloren worden beschouwd.
Een brandweerman liep een lichte verwonding op door een rondvliegend asdeeltje. Volgens een woordvoerder was een pleister afdoende.
Op het terrein ligt ook een zogeheten 'Middeleeuws Erf', waar het middeleeuwse familieleven wordt gereconstrueerd in een nagebouwde boerderij. De brand heeft daar geen schade veroorzaakt.

Verslaggever Leonie de Jong bij brand Schothorst
Brand verwoest Amersfoortse boerderij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.