Kort nieuws: Groep mishandelt jongen Leusden

REGIO - In Leusden is een jongen in elkaar geslagen. Het 18-jarige slachtoffer zat op een hekje bij de Hooglandsedijk toen drie meisjes hem aanspraken over een eerder conflict. Daarna werd hij door een grotere groep in elkaar geslagen. De politie heeft vier verdachten van 14 tot 18 jaar aangehouden en sluit meer aanhoudingen niet uit.
* In Zeist is afgelopen nacht een 41- jarige man opgepakt nadat hij voor de zoveelste keer met drank op rond reed. De bestuurder uit Driebergen -Rijsenburg werd rond half drie 's nachts aangehouden op de Antonlaan. Hij had twee keer zoveel gedronken dan is toegestaan. Omdat het al de vijfde keer is dat de man is gesnapt met een slok op achter het stuur, kon hij zijn rijbewijs inleveren en komt hij binnenkort voor.
* In Maarssenbroek heeft de politie tevergeefs jacht gemaakt op stuntende motorrijders. Twee mannen scheurden zonder helm door Duivenkamp en zorgden voor gevaarlijke situaties. De politie zette de achtervolging in, maar de motorrijders splitsten zich en zagen kans om te vluchten. De motoren zijn teruggevonden in Fazantenkamp, er zaten geen kentekens op.
* Op de A12 heeft vanmiddag brand gewoed in een container met rubberafval. De container werd vervoerd door een vrachtwagen. Het vuur was snel onder controle. De brand leidde tot een korte file tussen Oudenrijn en Lunetten.
* Een 16-jarig dakloos meisje in Vianen is opgepakt voor inbraak. Haar metgezel, een 22-jarige Nieuwegeinse is ook ingrekend. De twee werden door een getuige gezien bij een woning aan het Franciscushof waarvan de deur en een raam waren geforceerd. Beide dames zijn na de inbraak opgepakt in een lijnbus. Het pubermesije wordt binnenkort uitgeleverd aan de vreemdelingenpolitie.
* Bij snelheidscontroles in Maarsbergen en Leersum zijn ruim 2900 auto's gecontroleerd op de Woudenbergseweg. Er werden 46 bonnen uitgedeeld. In Leersum werden 48 automobilisten beboet op de Rijksstraatweg.
* De Universiteit Utrecht wil met een nieuwe techniek het gebruik van zonnecellen bevorderen. Nu is vaak nog onduidelijk hoeveel energie zonnecellen opleveren, en dat is voor bedrijven en ontwerpers een drempel om zonnecellen te bruiken in gebouwen en produkten.
* De Landelijke Studentenvakbond eist dat studenten niet anders worden behandeld dan 'gewone' reizigers. Wanneer een studenten zijn ov-chipkaart kwijtraakt of deze beschadigt, moet hij betalen. Een gewone reiziger hoeft dit niet te doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.