Nieuwe krant met historie Utrecht

UTRECHT - Er is een nieuwe Utrechtse krant in een oplage van 50.000 exemplaren: De Oud-Utrechter. De krant is voortaan iedere veertien dagen op diverse locaties, zoals winkels en wijkbureaus, gratis te verkrijgen.
De Oud-Utrechter bevat artikelen over Utrecht die herinneringen oproepen aan de jaren vijftig, zestig en zeventig. Het is een blad vol nostalgie, met verhalen van en over Utrechters, die opgroeiden in een roerige tijd van wederopbouw en grote veranderingen.
De nieuwe Utrechtse krant haakt in op de populariteit van De Oud-Rotterdammer. Die uitgave ging vijf jaar geleden van start en werd direct een groot succes in de havenstad en omgeving.
Ondanks de recessie en het feit dat het kranten over het algemeen slecht gaat, groeide De Oud-Rotterdammer naar een oplage van inmiddels ruim 120.000 kranten.

OUD-HAGENAAR

Na De Oud-Rotterdammer volgde de uitgave van De Oud-Hagenaar die ook al snel vaste grond kreeg in de Hofstad. Die successen steunen ons in het idee dat ook De Oud-Utrechter in Utrecht en omgeving er in zal slagen een groot publiek te bereiken.
Succes lijkt overigens verzekerd, omdat De Oud-Utrechter mikt op de mensen die hart voor de stad hebben. En dat is een steeds groter groeiende groep mensen die tot de zogeheten babyboomgeneratie horen.

HENK WESTBROEK

Behalve dat de lezers met hun levende herinneringen, verhalen en foto’s een belangrijke inbreng hebben, kent het nieuwe blad ook enkele medewerkers.
Daaronder zijn de ras-Utrechters Henk Westbroek, die een column heeft, en Cor Kraaijenhagen, die als Brandweerman Cor een serie artikelen schrijft. Schrijver en journalist René van Maarsseveen, die eigenaar is van een groot foto-archief, verzorgt een fotorubriek.
Ook Het Utrechts Archief, het Volksbuurtmuseum en het Museum van Zuilen krijgen een plek in de krant die zich afficheert met de subtitel: Voor en van de echte Utrechters. En onder ‘Echte Utrechters’ verstaat De Oud-Utrechter iedereen die hart heeft voor de stad.
Zondag 12 september is er een officiële presentatie van De Oud-Utrechter tijdens het Uitfeest in Utrecht.

Nieuwe krant met historie Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.