Julianapark weer uitwijkplek voor festival

UTRECHT - Het Julianapark lijkt de aangewezen plek te zijn voor festivals die de gemeente Utrecht op het laatste moment moet verplaatsen. Moest eerder dit jaar al het hiphopfestival Roffest verplicht uitwijken naar het park in de wijk Zuilen, nu is het groene gebiedje aangewezen als plek voor Oktoberfest 2010.
Vorig jaar werd dat festival nog in het Wilhelminapark gehouden. Na klachten van omwonenden werd dit jaar gekozen voor de Laan der Wetenschap als locatie voor het Duitse muziekfeest waar onder andere artiesten als de Biergarten Boys optreden.
Omdat op 30 september, de eerste dag van het festival, ook de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Liverpool is, wordt nu een nieuwe plek voor het festival gezocht. Dit omdat de gemeente een bierfeest vlak naast een Galgenwaard vol voetbalfans geen goed idee vond.
Nu loopt dus een vergunningsaanvraag voor het Julianapark in Utrecht als plek voor het driedaagse feest. Officieel hebben omwonenden nog twee weken de tijd om bezwaar te maken maar de gemeente verwacht dat het feest gewoon in het park kan plaatsvinden. De organisatie van het feest is daar in ieder geval wel van overtuigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.