C1000 Veenendaal weigert 'duivelse' flippo's

VEENENDAAL - Twee filialen C1000 in Veenendaal doet niet mee aan een nieuwe verzamelactie: de dungans. De supermarkt vindt de schijfjes met afbeeldingen van magische wezens occult en niet geschikt als speelgoed, meldt de Telegraaf.
Met de moderne flippo's kunnen kinderen spelletjes spelen tegen elkaar. Vooral de reclames stuitten christenen tegen de borst, omdat de suggestie wordt gewekt dat de kinderen bezeten zijn door kwade geesten.
Het hoofdkantoor in Amersfoort beseft dat de nieuwe actie gevoelig ligt onder gelovigen, maar benadrukt dat het niet de bedoeling is om te shockeren.
Klanten van de C1000-supermarkt aan het Prins. W. Alexanderpark kunnen in plaats van Dungans nu punten sparen voor Clics. Daarmee kunnen kinderen hun eigen speelgoed bouwen.

ONTDEKKEN

C1000 betreurt het dat een kleine groep ondernemers aanstoot neemt aan de nieuwste landelijke verzamelactie die volgens een woordvoerster van het hoofdkantoor in Amersfoort "goed aanslaat".
"Kinderen zijn volop aan het sparen en het spannende spel aan het ontdekken". Volgens de woordvoerster gaan de kinderen in het Dunganspel "wel af en toe de strijd met elkaar aan", maar zit er geen gewelddadige link in en is er ook geen verband met het bovennatuurlijke.

De reclame van Durf jij Dungan
C1000 Veenendaal weigert 'duivelse' flippo's

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.