Heftige emoties om video brandmoord Zeist

UTRECHT - De brandmoord op de 23-jarige Narges uit Zeist is vastgelegd door beveiligingscamera's van het flatgebouw aan de Laan van Vollenhove waar de vrouw woonde.
Vandaag waren de schokkende beelden te zien tijdens de behandeling van de zaak tegen de 28-jarige Aryan R. Dit veroorzaakte in de zwaar beveiligde rechtszaal in Utrecht heftige emoties bij de familieleden van het slachtoffer.
Op de beelden is te zien dat het slachtoffer op 7 december de lift van haar flatgebouw uitstapt en direct met brandbare vloeistof wordt overgoten. Daarop wordt ze in brand gestoken door een vrouw die haar gezicht heeft bedekt met een sjaal en capuchon. De rechtbank wil nader onderzoek naar de camerabeelden, omdat de dader niet goed herkenbaar is.

NAAR BENEDEN GELOKT

Narges stond op het punt te trouwen met een landgenoot uit Afghanistan. Op maandagavond 7 december vorig jaar wist de verdachte de Geroflat aan de Laan van Vollenhove binnen te komen. Ze lokte Narges haar flat op de twaalfde verdieping uit door aan te bellen en te zeggen dat ze een pakketje voor haar had.
Toen Narges in het portiek beneden ontdekte dat niemand op haar wachtte met een pakketje, ging ze weer omhoog. Bij de uitgang van de lift op de twaalfde verdieping wachtte de onbekende vrouw haar op. Zij overgoot Narges met een brandbare vloeistof en stak haar in brand. De 23-jarige overleed diezelfde avond nog aan haar verwondingen.

VERDACHTE

De politie nam de zaak hoog op en vormde meteen een team van 25 rechercheurs. Op zondagavond 24 januari kwam een vrouw zich melden bij de politie om te vertellen dat zij betrokken was bij het misdrijf. De vrouw, Aryan R., werd direct aangehouden. Haar motief is nog onduidelik.
Woensdag worden de feiten en het persoonlijkheidsonderzoek van de verdachte verder besproken. De eis en het verweer komen pas op 8 december aan bod.

Beelden van verdachte Zeister brandmoord
Rechtbankverslag brandmoord Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.