Kort nieuws: Hennepkwekerij Leusden opgerold

REGIO - In Leusden is een hennepkwekerij opgerold. In het gebouw aan de Arnhemseweg stonden 550 planten. Een 30-jarige Leusdenaar en een 35-jarige man uit Beverwijk zijn aangehouden.
* De provinciale weg N229 tussen Bunnik en Cothen gaat de komende weken op de schop. Het asfalt moet gerepareerd of vervangen worden. Dat betekent dat er vanaf komende maandag kans is op vertraging.
* Alle organisaties die strijden tegen kindermishandeling moeten hun krachten bundelen. Dat stelt de Vereniging tegen Seksuele Kindermishandeling (VSK) in Utrecht. Deze week wordt een belangrijk verdrag getekend om dat binnen vijf jaar voor elkaar te krijgen.
* Een 16-jarige jongen uit IJsselstein is gisteravond bestolen van zijn telefoon. Hij fietste rond negen uur over het Robijnpad toen een onbekende man dreigend voor zijn fiets sprong. De jongen moest zijn telefoon afgeven, waarna de boef er vandoor ging.
* Eén op de drie jonge mannen stapt gewoon in de auto bij iemand die onder invloed is van drank of drugs. Bij vrouwen is dat één op de zes. Dat blijkt uit onderzoek van de Utrechtse verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert. Met de campagne 'Pas op voor de Witte Waas' wil de organisatie het probleem aankaarten.
* De sportscholen Silvana en Sport 2000 in Leusden gaan samen. Volgens de Leusder Krant gaat de school van Silvana aan de Beaufortweg dicht. Onder de nieuwe naam 'Sport, Dans en Sauna Instituut Sport 2000' kunnen de 1600 leden straks terecht aan de Hamersveldseweg.
* Wijk bij Duurstede gaat de buurt bijpraten over de bouwplannen op de nieuwbouwlocatie Geer 2. Daar komen woningen en het nieuwe Revius Lyceum. Morgen is er een grote bijeenkomst en wordt ook duidelijk hoe de gemeente het autoverkeer gaat regelen.
* De provincie gaat extra investeren in zakelijk toerisme. Daarom gaat Utrecht vijf projecten steunen die congres- en vergaderlocaties in de regio op de kaart willen zetten. Zo krijgen Amersfoorters die ambassadeur voor de stad willen zijn een steuntje in de rug.
* Het Centraal Museum heeft twee beroemde Utrechtse kunstenaars gestrikt voor een dubbeltentoonstelling: Peter Vos en Charles Donker. Vos en Donker zijn vrienden en delen een liefde voor de natuur. Vos tekent vaak beesten en vogels, Donker maakt etsen van landschappen.
* In Baarn heeft de politie na een tip een hennepkwekerij ontdekt. In een woning aan de Oosterstraat stonden 177 planten, klaar voor de oogst. De bewoner is aangehouden. Ook voor het aftappen van stroom.
* Bij een kleine kettingbotsing in De Bilt is één automobilist gewond geraakt. Op de Universiteitsweg reden drie auto's op elkaar, omdat de achterste bestuurder, een 36-jarige man, niet oplette. Zijn voorganger, een 19-jarige vrouw, is met een mogelijke whiplash naar het ziekenhuis vervoerd.
* Utrecht start deze week met de aanleg van een nieuwe busbaan op bedrijventerrein Papendorp. De busbaan maakt in de toekomst deel uit van de busroute tussen Utrecht CS en station Vleuten. Op de busbaan in Papendorp komen twee haltes, op het Taatsenplein en de Orteliuslaan. Half december moet de baan klaar zijn.
* Soest stopt met de chemokar. Volgens de gemeente wordt er te weinig gebruik van gemaakt. Daarnaast zijn er genoeg alternatieven; Zo is het inzamelen van bijvoorbeeld batterijen bij winkels, apotheken en het afvalbrengstation een stuk goedkoper. De chemokar rijdt voorlopig nog wel even rond, tot 1 januari.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.