Kort Nieuws: Spoor en wissels winterklaar

REGIO - NS en spoorbeheerder ProRail claimen klaar te zijn voor de winter.
De afgelopen maanden hebben ze samen bijna 100 miljoen euro besteed aan het winterklaar maken van de wissels. Reizigersorganisatie Rover zegt vertrouwen te hebben in deze maatregelen, maar wacht de sneeuw af.
* De politie in Utrecht heeft een grote fiets- en bromfietscontrole gehouden bij twee middelbare scholen aan de Maartvlinder. Mer dan tweehonderd fietsen zijn gecheckt en vijftien brommers. Drie scholieren bleken te rijden op een gestolen fiets, en agenten schreven bekeuringen uit voor opgevoerde en kapotte brommers.
* Wietkwekers in Utrecht zijn net uit handen gebleven van de Politie. Agenten deden na een tip een inval in een pand aan de Mesdaglaan, maar alle planten bleken op wat resten na, al verdwenen.Ook bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie onderzoekt nu wie de eigenaar van het pand is.
* De politie in Amersfoort heeft succes geboekt in een oude zaak. Agenten hebben een man aangehouden die wordt verdacht van een inbraak in een bedrijf op de Kosmonaut in Nieuwland, in 2009. De man is gelinkt aan DNA-sporen die zijn gevonden.
* De heer Intres heeft uit handen van de Utrechtse burgemeester Wolfsen een lintje gekregen voor zijn werk bij de vrijwillige brandweer. Intres is al bijna dertig jaar brandwacht eerste klas bij de post Zuilen, tot 2000 was hij leider bij de Jeugdbrandweer. Vanaf nu is hij lid in de Orde van Oranje-Nassau.
* In Amersfoort zijn babbelaars gesignaleerd. De politie kreeg donderdag twee meldingen: een op de Van Spilbergenstraat en op de Scheltussensingel. Bij een 73-jarige vrouw werden onbekende mannen binnen gelaten, maar zij wist voordat de diefstal gepleeg werd hun het huis uit te werken.
* Een dronken Amersfoorter is opgepakt voor openbare dronkenschap. De 54-jarige man gedroeg zich vervelend en kreeg mot met de uitbater van een café op de Hellestraat. De man moest ontnuchteren op het politiebureau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.