Twijfelende Schmidt wilde naar Maastricht

WOERDEN - Burgemeester Hans Schmidt van Woerden is afgewezen als de nieuwe burgervader van Maastricht. Hij blijkt te hebben gesolliciteerd naar de baan die de Noord-Brabantse VVD'er Onno Hoes nu krijgt.
De raafsfractie van Inwonersbelangen reageert onaangenaam verrast op de sollicitatie van Schmid. De lokale politiek wist helemaal niet dat Schmidt wilde vertrekken. De partij wil opheldering van hem.
Schmidt verklaarde voor Woerden TV dat hij een tijd heeft getwijfeld of hij nog wel geschikt is als burgemeester van Woerden. Schmidt heeft warme banden met Limburg. Van 2002 tot 2005 was hij burgemeester van Eijsden, vlakbij Maastricht.
U Vandaag sprak vanavond met Schmidt. Daar gaf hij aan dat hij in Maastricht een buitenkans zag: "Alsof je van Ajax naar Real Madrid promoveert." Nu zou hij niet meer ontvankelijk zijn voor een positie bij een andere gemeente, zegt hij.
Schmidt is boos over het uitlekken van zijn sollicitatie en noemt het "van een knulligheid en een onbenulligheid die eigenlijk met geen pen te beschrijven is."
Bekijk hieronder een fragment uit de uitzending.

Twijfelende burgemeester Schmidt wilde naar Maastricht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.