"Hek Paleis Soestdijk moet open blijven"

BAARN - Het hek van Paleis Soestdijk moet ook in de toekomst open blijven. Dat signaal moet naar de politiek in Den Haag, is de uitkomst van een werkconferentie in het monumentale gebouw.
Alle 47 statenleden zijn het erover eens dat de voormalige woning van Koningin Juliana en Prins Bernhard een openbare functie moet houden.
Bestuurders van de betrokken gemeenten, de terreineigenaren en belangenorganisaties sluiten zich daarbij aan.

MINISTER

De nieuwe minister van VROM beslist uiteindelijk wat de toekomst wordt van het pand dat sinds het overlijden van Prins Bernhard zes jaar geleden leeg staat. Maar die zal toch rekening moeten houden met wat lokaal leeft, aldus gedeputeerde Bart Krol:
"Je moet hier niet iets bedenken waarbij de hekken dicht gaan en alleen mensen die ervoor betalen naar binnen mogen. De regio vindt dat Soestdijk een publiek toegankelijke functie moet krijgen. Dat is een belangrijk signaal naar degenen die erover gaan."

ONTMOETINGEN

Paleis Soestdijk is sinds eind 2006 open voor publiek, en vooralsnog is dat tijdelijk. De bezoekersaantallen beginnen terug te lopen en daarom wil directeur Jan Altenburg op het terrein culturele ontmoetingen organiseren, waaronder een openlucht-opera op de hofvijver in de zomer van 2011.
Wat de definitieve toekomst van het paleis wordt werd ook vandaag niet duidelijk. Het idee om er het Nationaal Historisch Museum onder te brengen, nu de aangewezen locatie in Arnhem op problemen stuit, kwam ook vandaag weer ter sprake. Concrete plannen zijn er echter nog niet.

"Hek Paleis Soestdijk moet open blijven"
"Hek Paleis Soestdijk moet open blijven"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.