Utrecht wil om tafel over provinciehuis

UTRECHT - De gemeente Utrecht wil met belanghebbenden om tafel om na te denken over een nieuwe functie voor het provinciehuis. De provincie gaat begin 2012 verhuizen en het huidige provinciehuis staat in de verkoop.
In een brief aan de raadscommissie Stad en Ruimte schrijft het college dat het pand mogelijk een andere functie krijgt. Het gebouw staat nu in de verkoop, maar de makelaar kijkt niet alleen naar de kantorenmarkt. Ook de markt voor appartementen of onderwijs worden bekeken.
Bij de gemeente hebben zich inmiddels ook Stichting Kantorenpark Rijnsweerd Noord en Stichting Bloeyendael van het gelijknamige park gemeld om mee te denken.

PARTIJ

De provincie heeft het oude pand aan de Pythagoraslaan 101 in de verkoop en is geen formele partij in die discussie. Wel is er al informeel overleg geweest.
In de eerste maanden van 2012 gaat de provincie verhuizen naar de overkant: daar is het pand van Fortis aangekocht.
Het komende jaar worden enkele kleinere aanpassingen gedaan om het Fortispand geschikt te maken voor de provincie. Een deel van de bankmedewerkers blijft overigens zitten en gaat kantoorruimte van de provincie huren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.