NS en ProRail testen winterdienstregeling

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen en spoorbeheerder ProRail testen zondag 10 oktober een winterdienstregeling.
De speciale dienstregeling is ontwikkeld om onder extreme winterse omstandigheden treinreizigers te kunnen vervoeren. Dat lieten beide bedrijven woensdag weten.
Op die zondag gaan treinen van de NS pendelen tussen verscheidene stations. De reistijden zijn op die dag anders. De treinen rijden dan over kortere trajecten heen en weer in plaats van dat ze lange trajecten rijden. De kans dat verstoringen onder winterse omstandigheden leiden tot kettingreacties, is daardoor kleiner.
Omdat de treinen kortere afstanden rijden, moeten de reizigers op 10 oktober wel meer overstappen. Ook rijden de treinen op andere tijden. Op 10 oktober staan honderden extra NS-medewerkers op stations paraat om reizigers te helpen.

WISSELVERWARMERS

De test is onderdeel van het pakket maatregelen om ervoor te zorgen dat ook onder extreem winterse omstandigheden de reizigers op de trein kunnen rekenen. Zo heef ProRail ruim tweeduizend wisselverwarmers opgeknapt of vervangen. Het gaat vooral om wissels op cruciale knooppunten.
De NS heeft 1500 treinen beter bestand gemaakt tegen sneeuw en ijs. 670 intercitydubbeldekkers krijgen filters om te voorkomen dat stuifsneeuw in de elektrische installaties terechtkomt.
Reizigersorganisatie Rover vindt het een goede zaak dat de NS en ProRail zich voorbereiden, maar wil niet dat de reizigers daar de dupe van worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.