Kort nieuws: Inbrekersduo actief in Abcoude

REGIO - De politie onderzoekt een woninginbraak in Abcoude. Twee mannen sloegen gisteravond hun slag op de Haagwinde. Een bewoner hoorde gebons en glasgerinkel en zag twee mannen wegrennen.
* Een inwoner van Veenendaal heeft op internet onderdelen van zijn gestolen brommer terug gevonden. Ze werden te koop aangeboden, waarop de man direct de politie belde. Die wist het adres van de verkoper te achterhalen en heeft ter plaatse een 17-jarige jongen aangehouden.
* Oud-hoofdredacteur Pieter Broertjes van de Volkskrant wordt lijstduwer voor de PvdA in de nieuwe gemeente Stichtse Vecht. Dat zegt hij in een intern blad van de Volkskrant. Officieel is hij nog in dienst van de kracht. Op 2 oktober neemt hij met een gala in de Sint Olofskapel in Amsterdam echt afscheid neemt van de krant. De verkiezingen zijn op 24 november.
* Biltse bejaarden moeten oppassen voor oplichters aan de deur. Volgens de politie zijn er de laatste tijd meerdere ouderen slachtoffer geworden. De daders probeerden met de gekste smoezen binnen te komen, met het doel om de bewoners te bestelen. De oplichters in De Bilt zijn onder meer gezien op de Oude Brandenburgerweg, Waterweg en Looydijk.
* Bewoners van de flat boven winkelcentrum Vollenhove in Zeist krijgen de kans elkaar te ontmoeten. Daar is vandaag de eerste zogenaamde 'flatnetwerk meeting'. De bedenkers kwamen elkaar tegen in de lift en vonden het een goed plan om elkaar beter te leren kennen.
* Bij een aanrijding in Utrecht is een fietser gewond geraakt. De 32-jarige man werd bij het oversteken van de Kardinaal de Jongweg over het hoofd gezien door een 25-jarige automobilist. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.
* Op de A2 bij Utrecht heeft de politie vannacht een snelheidsduivel uit Maarssen van de weg gehaald. De man reed 166 km/u terwijl ter plaatse 90 als maximum geldt. Voor de politie genoeg reden de man mee te nemen naar het bureau en zijn rijbewijs in beslag te nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.