Nicolich mag twee jaar in villa wonen

UTRECHT - De familie Nicolich mag maximaal twee jaar in een villa wonen. Als dat goed gaat, stromen ze door naar de reguliere woningmarkt. Dat heeft wethouder Bosch gezegd op vragen van de VVD en Trots.
De omstreden huisvesting in de uitgeleefde villa is voor de familie Nicolich de laatste kans. Als de familie weer overlast geeft, worden de kinderen uit huis geplaatst en komt de rest op straat terecht.
In 2008 is het grote gezin wegens overlast uitgezet door een woningcorporatie en sindsdien zwierven de leden daarvan in een caravan door de stad. Omdat er kleine kinderen in het spel waren, heeft de gemeente gemeend toch in te moeten grijpen.

AFBRAAKPAND

Wethouder Bosch zei dat de villa een afbraakpand betreft, dat door de gemeente is aangekocht vanwege uitbreidingsplannen voor de A2. De gemeente heeft het nog wind- en waterdicht moeten maken voordat het gezin erin trok. Nicolich betaalt een vast bedrag aan huur.
Het Wijkbureau Leidsche Rijn heeft de directe buren en politie geïnformeerd over de komst van het gezin. Er zijn enkele klachten over geluidsoverlast geweest, maar die zijn volgens wethouder Bosch afgehandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.