Ferrier wacht nog steeds op inhoud

LEUSDEN - CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier ontkent dat ze een kabinet van haar partij en de VVD met gedoogsteun van de PVV op voorhand afwijst. Journalist Kaj Leers beweert op zijn weblog dat ze tegen samenwerking met de PVV zal stemmen.
De Leusdense speelde een sleutelrol in het mislukken van een eerdere poging om een minderheidskabinet te formeren. Later heeft ze aangegeven een eventueel regeerakkoord van VVD en CDA met steun van de PVV eerst op de inhoud te beoordelen, voor ze er als Kamerlid haar steun aan geeft.
Volgens Leers heeft Ferrier in haar omgeving laten weten dat ze inmiddels een besluit heeft genomen. Hij verwijst in zijn artikel naar niet nader genoemde bronnen.
Tegenover RTV Utrecht heeft Ferrier vrijdagmorgen echter ontkend dat ze zal tegenstemmen. Ze wacht naar eigen zeggen nog steeds op een document waar ze inhoudelijk op kan reageren.
De opstelling van Ferrier is cruciaal, omdat de samenwerking van VVD, CDA en PVV op een Kamermeerderheid van slechts één zetel kan rekenen. Daarvoor moeten dan wel alle fractieleden hun steun toezeggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.