Kort nieuws: Diefstal uit kerk in Driebergen

REGIO - In Driebergen was een kerk het toneel van een diefstal. Een 47-jarige vrouw die daar werkt was het slachtoffer. De dader greep haar tas uit een kast en zette het op een lopen. Een taxichauffeur ging met zijn auto achter de dief aan, die vervolgens de tas weggooide voordat hij er iets uit kon halen. De dief wist te ontkomen.
* Het UMC in Utrecht staat op een vierde plaats van grootste zorginstellingen van Nederland. De accountants van PriceWaterhouseCoopers stelden een top honderd samen op basis van omzet. Het UMC Utrecht kwam uit op 883 miljoen euro.
* Bij de verbouwing van de Vechtse Banen is vertraging ontstaan. De binnenbaan, die onder meer gebruikt wordt voor ijshockey, gaat niet dit weekend open maar het weekend erna. De grote vierhonderdmeter-baan is pas op 9 oktober toegankelijk.
* De 65ste verjaardag van Herman van Veen wordt ook gevierd tijdens het Nederlands Filmfestival.
Zondag gaat de film 'Onbelangrijk Belangrijk' in première, een documentaire over de veelzijdigheid van de kunstenaar en muzikant uit Soest.
* Drie onbekende mannen hebben een 35-jarige Amsterdammer op de Utrechtse Kanaalweg van zijn laptop beroofd. De drie bedreigden de man en namen zijn laptop mee. De politie heeft met honden geprobeerd de mannen te vinden, maar dat is niet meer gelukt.
* Een 32-jarige Utrechter is aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. De wagen viel de politie op omdat deze vreemd geparkeerd stond op de Europalaan. Bij navraag bleek de auto gestolen. Toen een man instapte werd die aangehouden.
* Ouders met drukke banen brengen niet per se minder tijd door met hun gezin. Wel gaat de kwaliteit van die gezamenlijke tijd achteruit door veeleisende banen. Dat blijkt uit promotieonderzoek van de Universiteit Utrecht.
* Bij een brommercontrole op het Sluiseiland in Vianen en de Podiumweg in IJsselstein zijn 13 bestuurders bekeurd. In totaal werden gisteravond 53 mensen gecontroleerd.
* In Baarn is een dronken Amsterdammer opgepakt. De man reed vannacht langs een alcoholcontrole in de Kerkstraat en daar bleek dat hij veel te veel alcohol op had. Hij moest mee naar het politiebureau en heeft daar zijn rijbewijs moeten achterlaten.
* Op de kruising van de Arnhemseweg en de Lockhorsterweg heeft de Amersfoortse politie gisterochtend staan bekeuren. In een uur kregen 26 mensen een prent, vooral voor het negeren van de stoplichten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.