Claudia de Breij wint cabaretprijs

AMSTERDAM - Claudia de Breij is dit jaar de winnaar van de prestigieuze Poelifinario. Dat is een cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.
De Utrechtse cabaretière krijgt de prijs voor haar voorstelling Hete Vrede. De Poelifinario wordt jaarlijks door de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties uitgegeven.
Paulien Cornelisse won de Neerlands Hoop, de VSCD-cabaretprijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. De twee winnaars kregen de prijzen zondag uitgereikt in De Kleine Komedie in Amsterdam.
Het is voor het eerst sinds de instelling van de cabaretprijzen in 2003 dat twee vrouwelijke cabaretiers met de hoogste eer strijken.

GESLAAGD

De jury noemde de voorstelling van Claudia de Breij een "meer dan een geslaagd" cabaretprogramma. "Het is intelligent bedacht, fraai van vorm, hilarisch van toonzetting, met prachtige liedjes en een puik drietal muzikanten. Misschien wel cabaret zoals cabaret ooit bedoeld moet zijn geweest."
Voor de Poelifinario waren ook Marc-Marie Huijbregts, Jeroen Zijlstra, Mike & Thomas, Eric van Sauers en Jeroen van Merwijk genomineerd. Voor de Neerlands Hoop stonden Roué Verveer en Kamps & Kamps op de kanshebberslijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.