Kort nieuws: Roger van Boxtel verlaat Oranje Fonds

REGIO - Roger van Boxtel is geen voorzitter meer van het Oranje Fonds in Utrecht. De D66-prominent wil voor zijn partij lijsttrekker worden voor de Eerste Kamer en legt daarom per direct zijn functie neer. Plaatsvervangend voorzitter Jacques Wallage neemt het werk van Van Boxtel over.
Het Oranje Fonds, aan de Utrechtse Maliebaan, heeft als doel de samenhang in de samenleving te verbeteren. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn beschermpaar van het fonds.
* In De Bilt is een dronken automobilist van de weg gehaald. Agenten zagen hem slingeren op de Utrechtseweg. Op het bureau blies de beginnend bestuurder elf keer de toegestane hoeveelheid. Z'n rijbewijs is hij kwijt.
* In De Bilt is een dronken automobilist van de weg gehaald. Agenten zagen hem slingeren op de Utrechtseweg. Op het bureau blies de beginnend bestuurder elf keer de toegestane hoeveelheid. Z'n rijbewijs is hij kwijt.
* Op de A2 is een automobilist zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij veel te hard reed. Hij werd geklokt op 168 kilometer per uur. De 23-jarige Amersfoorter kon zijn auto meteen laten staan en kreeg een proces-verbaal.
* In Amersfoort zijn twee grafitti-spuiters betrapt. De mannen van begin twintig waren met een zilveren spuitbus in de weer bij andere tekeningen in de Reinierstunnel, aan de Gemini. De Amersfoorters zijn meegenomen en verhoord op het bureau.
* In Utrecht is een inbreker op heterdaad betrapt bij een bedrijf aan de 1e Daalsedijk. Hij werd gepakt dankzij getuigen, die de politie hadden gebeld toen ze hadden gezien dat hij een ruitje insloeg. De 43-jarige Utrechter gaf zich over zonder zich te verzetten.
* Bunnik ruimt deze week fietswrakken op bij het station. De gemeente heeft ze de afgelopen weken geteld en komt uit op enkele tientallen. De fietsen worden afgevoerd en zijn daarna niet meer terug te halen.
* In Nieuwegein is visser bedreigd met een vuurwapen. De daders hadden de man eerder van zijn visstek gejaagd, omdat hij volgens hen te dichtbij zat, en zochten hem vervolgens op toen hij verderop ging zitten. De politie heeft een van de mannen opgepakt.
* De N224 in Renswoude wordt deze week opgeknapt. De provincie legt dan een nieuwe laag asfalt op de weg. De weg vanaf vanavond tot 6 oktober 's avonds en 's nachts afgesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.