OM: Utrecht treedt wel op tegen krakers

REGIO - Politie en justitie in Utrecht zullen vanaf vrijdag 1 oktober gaan optreden tegen krakers. Dat hebben alle betrokkenen afgesproken. Eerder nog zei de gemeente Utrecht geen prioriteit te willen geven aan kraken.
Voordat wordt ingegerepen in bestaande kraakpanden, wordt eerst gekeken naar gepastheid en de beschikbare capaciteit van politie en justitie. Als er melding komt van een kraakactie die aan de gang is, zal de politie wel direct optreden, zegt het OM.
Het OM zal bij een melding besluiten of er strafrechtelijk moet worden opgetreden.
Ook als er sprake is van ernstige overlast, problemen voor de openbare orde of van criminele activiteiten in een gekraakt pand, komen politie en justitie snel in actie.

CRIMINEEL

De VVD in Utrecht vindt het niet ver genoeg gaan. "Kraken is vanaf 1 oktober altijd crimineel en dus moet altijd worden opgetreden", zegt Eveline Schell. De partij is pas tevreden als er geen enkel pand meer gekraakt is.
Gisteren zei wethouder Bosch dat hij niet alle panden snel wil ontruimen. In de commissievergadering heeft burgemeester Wolfsen gezegd dat een beslssing over de net gekraakte panden op de Uithof en in Terwijde bij het OM ligt.
Wolfsen zei dat er volgende week een brief aan de raad volgt over het kraakbeleid in de gemeente Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.