Kort nieuws: Boze vandaal pleegt verzet bij aanhouding

REGIO - In Den Dolder is een boze vandaal aangehouden. De jongen gooide op de Dolderseweg een ruit in en was daarbij erg agressief.
Agenten hadden moeite de 17-jarige Meerkerker in bedwang te houden. De woesteling is meegenomen naar het bureau en overgedragen aan Bureau Jeugdzorg.
* Bij een aanrijding in Rhenen is een bromfietser gewond geraakt. Een 60-jarige automobilist zag het 25-jarige slachtoffer over het hoofd toen die een afrit nam naar de Grebbeweg. De bromfietster werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
* Bij een aanrijding in Veenendaal is een voetganger gewond geraakt. Een 33-jarige automobilist reed over de Buurtlaan Oost. Daar stak plotseling een 13-jarige jongen de weg over. Het kind werd door de klap tegen een boom geslingerd. De jongen werd met verschillende kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht.
* Bij een frontale aanrijding in Nieuwegein zijn twee bromfietsers gewond geraakt. De jongste van 19 zag bij het inhalen van twee fietsen, op de Plettenburgerbaan, een 39-jarige tegenligger over het hoofd. Zij moest naar het ziekenhuis. De jongen is ter plaatse behandeld.
* In het centrum van Amersfoort is een bejaarde winkeldief aangehouden. De man sloeg zijn slag op de Koestraat, maar werd gesnapt door het personeel. Hij bleek een oude bekende van de politie.
* Prinses Máxima is vandaag weer in Utrecht. Hare Koninklijke Hoogheid bezoekt een bijeenkomst over microfinanciering in Media Plaza in Utrecht. Afgelopen weekend was de Argentijnse ook al in de provincie. Op zaterdag bezocht ze samen met haar man de Burendag in Leusden.
* In De Bilt is dinsdag een gewonde gevallen bij een aanrijding. De 45-jarige vrouw stond in haar auto op de Tolakkerweg te wachten voor een stoplicht. Plotseling reed een 34-jarige automobilist achterop. De ravage was groot en de 45-jarige vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.
* In Maarssen is gisteravond een auto door brand verwoest. Bewoners van de Gerard Doustraat schrokken rond middernacht wakker van een knal, gerinkel en vlammen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er geen redden meer aan. Brandstichting lijkt een zekerheid.
* In Breukelen is een 17-jarige jongen aangehouden voor het slopen van een bushokje. Getuigen zagen de verdachte met twee vrienden aan het werk op de Straatweg en belden de politie. Die wist één van de vandalen in de buurt te achterhalen.
* In Utrecht is een man aangehouden op een fiets die in Amsterdam was gestolen. Agenten zagen vannacht de 25-jarige Utrechter op de Adelaarsstraat rijden op een te kleine damesfiets. Bij controle bleek de man gezocht te worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.