Eurlings: A2-tunnel niet open voor auto's

UTRECHT - De nieuwe Landtunnel in de A2 bij Leidsche Rijn gaat niet eerder open voor alleen personenauto's. Dat zegt minister Eurlings in antwoord op vragen van de Tweede Kamer.
Het veiligheidssysteem is niet op orde, maar meerdere Kamerleden vroegen de minister om de tunnel toch snel te openen om een verkeersinfarct te voorkomen.
Door de tunnel alleen toegankelijk te maken voor personenauto's en vrachtwagens erlangs te laten rijden, zouden nog niet alle veiligheidssystemen hoeven te werken.
De minister zegt dat het ontwerpen van een tijdelijk veiligheidssysteem ook tijd kost. Bovendien zou de tunnel dan over een jaar weer een paar maanden dicht moeten om het definitieve systeem te testen.

KOSTEN

Ook de kosten wegen volgens Eurlings niet op tegen de opbrengsten. De minister zegt dat er extra fly-overs voor het vrachtverkeer gebouwd moeten worden, en dat dat meer kost dan het aanpassen van de wegen die er nu liggen.
De minister garandeerde opnieuw dat de landtunnel in 2013 gegarandeerd open is. De gemeente Utrecht wil dan rond de tunnel gaan bouwen en dan moeten de bestaande snelwegen afgebroken worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.