Regeerakkoord: LSVB niet blij

UTRECHT - Het regeerakkoord van de beoogde coalitie van CDA en VVD met gedoogsteun van de PVV slaat de ambities van universitaire studenten de grond in. Dat stelt de Landelijke Studentenvakbond (LSVb).
Door de beperking van de studiebeurs tot de bachelorfase wordt het hun financieel onmogelijk gemaakt een master te volgen.
Ook wordt de afbetaaltermijn van de schuld van studenten verhoogd naar 20 jaar, waardoor studenten langer met hun schuld opgezadeld zitten. 
Hier bovenop moeten studenten bijna 5000 euro collegegeld gaan betalen en verliezen zij hun OV-jaarkaart als ze meer dan een jaar vertraging hebben.
Volgens de studentenorganisatie is de maatregel in ook tegenspraak met het eigen motto van het kabinet. "De vrijheid voor studenten om te studeren wat zij willen, wordt beperkt en het kabinet neemt niet de verantwoordelijkheid om studenten volledig op te leiden."

ONDERWIJSBOND

De LSVB krijgt bijval van de Algemene Onderwijsbond (AOB) in Utrecht. Die vindt ook dat het kabinet de economische crisis verslechtert door niet in onderwijs te investeren.
"Er komt te weinig geld voor zorgleerlingen, opleidingen in het beroeps- en het hoger onderwijs worden verkort en er blijven te veel onbevoegde docenten voor de klas staan . De investeringen in goede leraren en het lerarentekort worden teniet gedaan door een bezuiniging van een half miljard op lonen", zegt de bond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.