Regeerakkoord: Marokkanen zijn boos

UTRECHT - Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) in Utrecht noemt het regeer- en gedoogakkoord schandalig. "Het CDA en de VVD moeten zich de ogen uit de kop schamen".
"Het motto van het kabinet is vrijheid en verantwoordelijkheid, maar je kunt het beter verdeeldheid en uitsluiting noemen", zegt voorzitter Azarkan van de SMN. Hij vreest dat Marokkanen in Utrecht steeds vaker op hun anders-zijn worden aangesproken en dat daar confrontaties van komen.
VVD, CDA en PVV hebben afgesproken de immigratie te beperken, 'straatterreur' hard aan te pakken, de boerka te verbieden en huwelijken tussen neven en nichten te verbieden. Ook wordt het lastiger om Nederlander te worden en kan het Nederlanderschap worden ontnomen als er twee nationaliteiten zijn.
CDA-leider Maxime Verhagen zegt wel pal voor de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van onderwijs te staan. In de persconferentie over het akkoord zei hij dat is afgesproken met de PVV dat daarover verschillen van mening mogen blijven bestaan.

Woordvoerder SMN over het akkoord

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.