Kort nieuws: Snorfietser gewond bij ongeluk

REGIO - Bij een aanrijding in Houten is een snorfietser gewond geraakt. De 60-jarige vrouw werd op de Randhoeve over het hoofd gezien door een automobilist uit Nieuw Vennep. Ze is gewond naar het Antonius Ziekenhuis vervoerd.
* In Utrecht hebben het gasbedrijf en de brandweer een gaslek gedicht. Het lek ontstond vanochtend bij werkzaamheden op de Sint Gothard. De straat was even afgezet, maar het lek was heel snel weer dicht.
* De presentatoren Claudia de Breij uit Utrecht en Gerard Ekdom uit Soest zijn genomineerd voor de Zilveren Radioster 2010. Op 22 oktober horen ze of ze daadwerkelijk de beste presentatoren zijn. Met name voor Ekdom is de concurrentie zwaar: in zijn categorie kregen ook Edwin Evers en Giel Beelen een nominatie.
* Het monumentale gemaal Zeldert aan de Eem in Amersfoort wordt opgeknapt. Het waterschap wil het gemaal uit 1896 in oude stijl restaureren. Dit voorjaar werd al een tijdelijke zwaluwtil bij het gemaal neergezet, omdat er zwaluwen bleken te nestelen in het gebouw.
* De finalisten van de verkiezing Kunstenaar van het Jaar zijn bekend. Een panel van zo'n honderd kunstkenners selecteerde er acht, waaronder Armando, Anton Corbijn, Erwin Olaf en Gerti Bierenbroodspot. Voor de winnaar is er straks een cheque van 10.000 euro en een tentoonstelling in Museum Flehite in Amersfoort.
* De tarieven voor de waterschapsbelastingen in het gebied van de Stichtse Rijnlanden gaan volgend jaar nauwelijks omhoog. De dijkgraaf en hoogheemraden stellen 0,6 procent voor, omdat het waterschap volgend jaar meer taken krijgt van het Rijk, maar geen extra geld. Voor de Stichtse Rijnlanden betekent dat 5,7 miljoen euro aan extra kosten op een totale begroting van 100 miljoen.
* Op de Dalweg in Soest is een fietser geschept door een auto. De automobiliste kon niet meer op tijd remmen toen de 11-jarige fietser ineens overstak. Het kind maakte een smak en is met hoofdletsel naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.
* In de tunnel van de Dorresteinseweg in Amersfoort is een scholier beroofd. De 15-jarige jongen werd tegen gehouden en in elkaar geslagen door twee jongens. Ze gingen er vandoor met zijn portemonnee.
Scholen in de omgeving waarschuwen leerlingen uit Leusden al langer om geen gebruik te maken van deze weg, maar om te fietsen.
* In Bunschoten is een bromfietser gewond geraakt. De jongen botste op een auto op de kruising met de Edisonweg. De bestuurder stopte direct en stapte uit; hij zag de hem toen op de weg liggen. De 18-jarige bromfietser heeft vermoedelijk zijn bovenbeen en pols gebroken en een hersenschudding; hij is naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk had de bromfietser teveel gedronken.
* De politie van Nieuwegein heeft een hennepkwekerij opgerold. In een woning aan de Adriaen van Ostadehage werden tientallen planten gevonden en bijbehorende apparatuur. Een 58-jarige man is aangehouden.
* De politie van Nieuwegein heeft een hennepkwekerij opgerold. In een woning aan de Adriaen van Ostadehage werden tientallen planten gevonden en bijbehorende apparatuur. Een 58-jarige man is aangehouden.
De gemeente Rhenen heeft de begroting voor 2011 op orde. Er zal worden bezuinigd op het eigen apparaat, het onderhoud van wegen en de ozb. Dat levert uiteindelijk een overschot op van een half miljoen euro. Voor de inwoners worden de lasten lager. Over de jaren na 2011 maakt Rhenen zich zorgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.