Kort nieuws: Inbreker ontsnapt in Zeist

REGIO - Bij een woninginbraak in Zeist is een man op heterdaad betrapt. De man werd gesnapt op de Burgemeester Patijnlaan, maar wist te ontkomen. De politie heeft Burgernet in geschakeld, maar de man is nog op vrije voeten.
* De Universiteit Utrecht is de beste universiteit in Nederland volgens hoogleraren en universitair hoofddocenten. Dat blijkt uit onderzoek van weekblad Elsevier. Studenten zijn vooral tevreden over de Radboud Universiteit in Nijmegen.
* Een 16-jarig meisje uit Bennekom heeft haar been gebroken bij een aanrijding met een auto in Veenendaal. Het meisje reed op haar brommer over de Meentdijk. Op de kruising met de Dragonderweg botste ze op een auto.
* De provincie heeft goede zaken gedaan door te netwerken in India. Zo'n dertig bedrijven daar willen graag samenwerken met Utrechtse bedrijven. Het gaat vooral om ICT-bedrijven en makers van videospellen.
* Op de Nieuweweg-Noord in Veenendaal heeft de politie na een tip een hennepkwekerij gevonden. Agenten vonden in de woning de resten van de kwekerij waarin bijna 400 planten hebben gestaan. Er is niemand aangehouden, maar er wordt nog gezocht naar de eigenaar.
* Een automobilist in Utrecht is zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed met ruim 100 kilometer per uur over de Martin Luther Kinglaan terwijl de maximumsnelheid daar vijftig is. Agenten wisten hem op de Damstraat aan de kant te zetten.
* Een voetganger in Utrecht heeft rugletsel overgehouden aan een scooterongeluk op de Spinozaweg. Een jonge vrouw op een scooter reed daar tegen het verkeer in. De 46-jarige voetganger uit Utrecht zag de Maarssense over het hoofd toen hij overstak en werd aangereden.
* De politie doet goed werk in multiculturele buurten. Dat vinden bewoners van die buurten zelf. Die conclusie staat in een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
* In Utrecht is een vrouw van haar tas beroofd. Het 65-jarige slachtoffer fietste gisteravond over de Koningsweg richting het centrum. Twee jongens op een scooter gristen ineens haar tas weg. Doordat het donker was, ontbreekt een goed signalement.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.