Reacties op dood Antonie Kamerling (44)

REGIO - Albert Verlinde, zwager van acteur Antonie Kamerling: "In de namiddag van woensdag 6 oktober heeft Antonie besloten zijn leven te beëindigen."
"In diverse interviews liet hij eerder al doorschemeren aan depressies te lijden. Helaas heeft de geboden hulp niet mogen baten."
Kamerling laat naast zijn vrouw, actrice Isa Hoes, een zoon en dochter achter. Verlinde: "De familie vraagt respect voor het enorme verdriet en verzoekt de media tot uiterste terughoudendheid."
* De Utrechtse regisseur Jean van de Velde werkte samen met Kamerling aan De kleine blonde dood en All Stars: "Dit is verschrikkelijk nieuws. De kleine blonde dood was voor ons allebei de eerste grote speelfilm: die hebben we hand in hand gemaakt. Tegen alle weerstand op, want de gevestigde orde vond begin jaren negentig dat soapacteurs zonder opleiding niet in films mochten spelen."
"Antonie had toen al een enorme uitstraling: hij was in alles de ideale filmacteur. Het publiek kon zich moeiteloos in hem verplaatsen. Hij was een held: daarom heb ik hem in All Stars ook de naam Hero gegeven. Dat was hij, zowel in zijn werk als in zijn privéleven. Een spontane, open, lieve jongen. Dat hij emotioneel soms tussen uitersten heen en weer slingerde, was bekend. Maar dat het deze dimensie had aangenomen, dat heeft niemand zich gerealiseerd. Ik ben echt verbijsterd."
* Joop van den Ende uit Baarn, producent van de musical Sunset Boulevard waarin Antonie Kamerling een hoofdrol speelde: "Verschrikkelijk, we zijn geschokt. We kennen hem als de meest sympathieke collega die er is. Een ongelofelijk aardige jongen. We wensen zijn vrouw, kinderen en familie alle sterkte toe."
* Edukans, ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs in Amersfoort: "Antonie Kamerling, onze ambassadeur, is overleden. We zijn diep geschokt. In gedachten zijn we bij Isa, Merlijn, Vlinder en allen die hem enorm gaan missen. Antonie ging met Edukans mee naar de scholen in Malawi. Vol enthousiasme en bevlogenheid zong en danste hij tussen de Afrikaanse schoolkinderen. In Nederland vertegenwoordigde hij ons waar hij kon. Voor Edukans was Antonie een uniek persoon en als ambassadeur van onschatbare waarde. We zullen hem missen."
* Gerard Ekdom (Twitter): "Mijn god, Antonie Kamerling is overleden! Ik ben in schok! Hij was in juni nog bij 3FM en hadden we lol."
* Claudia de Breij (Twitter): "Oh mijn God, Antonie Kamerling. Geen woorden voor. Zoveel sterkte aan z'n dierbaren gewenst! Wat zonde, zo'n lieve vent." En: "Antonie. De grote, lieve, mooie, getalenteerde, veel te jonge, blonde dood."
* Carice van Houten (Twitter): "Wat een verdriet. Rust zacht Antonie."
* Babette van Veen (Twitter): "Wat een verdriet, ben er stil van...zo'n mooie man met zoveel geluk en succes, vrienden, super vrouw en prachtige kinderen, hoe kan zoiets?"
* Thomas Acda (Twitter): "Ach m'n lieve hemel. Ik hoor 't net. Wat verschrikkelijk."
* Giel Beelen (Twitter): "Ik kan 't nog niet bevatten. Ben er stil van. Mijn Hero is niet meer. Rust zacht lieve Antonie. En sterkte iedereen die hem nu ook al zo mist."
* Nick en Simon (Twitter): "OMG... Hoor net over de dood van Anthonie Kamerling....verschrikkelijk...SK''
* Marco Borsato (Twitter): "Antonie... Ik ben geschokt en verbijsterd en het gaat mijn voorstellingsvermogen volledig te buiten. Wat een intens verdrietig nieuws :-(( "
* Jan de Hoop (Twitter): "Lieve help ! Antonie Kamerling overleden. Hij wilde niet meer. Wat een triest bericht. Isa en kinderen veel sterkte!"
* Jeroen van Koningsbrugge (Twitter): "Ik ben er helemaal stil van. Voor de familie en vrienden enorm veel Sterkte!""

Reacties op dood Antonie Kamerling (44)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.