Kort nieuws: Jongens beroven collectant van bus

UTRECHT - Twee jongens op een scooter wisten in het Vechtplantsoen in Utrecht een collectant van de Dierenbescherming van zijn bus te beroven. Het duo ging er vandoor in de richting van de Prins Bernhardlaan, maar werd niet meer gevonden door de politie.
* Een dronken automobilist heeft donderdagmorgen een 11-jarige jongen aangereden in Soest. De 53-jarige man raakte op de kruising van de Dalweg met de Koningsweg de fiets van de jongen. Het kind viel, maar raakte niet gewond. De politie ontdekte dat de man teveel op had, toen hij moest blazen. Hij heeft een boete gekregen.
* In De Bilt is gisteren een paardentrailer van de weg geraakt. De chauffeur maakte een stuurfout op de Bisschopsweg, waardoor de wagen in de berm zakte en bijna kantelde. De paarden kwamen met de schrik vrij. De wagen is op sleeptouw genomen.
* In de stad Utrecht zijn twee wiettuintjes opgerold. In een woning aan de Helmichstraat werden 270 planten gevonden en in een huis aan de Catharijnekade een kwekerij met zo'n 400 planten. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen, een bewoner is aangehouden.
* De politie van Nieuwegein heeft een hennepteler aangehouden. Op basis van een tip besloten de agenten poolshoogte te nemen bij een woning aan de Goudenregenhof. De 36-jarige bewoner bekende direct zeven plantjes op zolder te hebben, maar dat bleken er bij een nadere inspectie 175 te zijn.
* Isabel Allende komt volgende week naar Utrecht. De wereldberoemde schrijfster uit Chili geeft op 15 oktober een lezing en zet handtekeningen bij boekhandel Selexyz Broese aan de Oudegracht. Allende is bekend van onder meer 'Het huis met de geesten' en 'Het eiland onder de zee'.
* In het centrum van Utrecht zijn vannacht twee Limburgers gearresteerd omdat ze een Dixo-toilet in het water hadden gegooid. Getuigen hadden de mannen van 23 op de Kromme Nieuwegracht bezig gezien. Toen agenten het duo wilden aanhouden, begon een vriend van de twee zich ermee te bemoeien. Ook hij moest mee naar het bureau.
* Een fietser is in Utrecht met geweld van zijn gsm beroofd. Hij raakte gewond. De 19-jarige jongen reed over de Kanaalweg toen hij ineens hard op zijn hoofd werd geslagen, waardoor hij ten val kwam. Een getuige zag de twee daders het park Oog in Al inrennen, belde de politie en verleende eerste hulp.
* In de sneltram in Nieuwegein is een controleur mishandeld. Een 21-jarige passagier ging door het lint toen de controleur hem wilde bekeuren voor zwartijden. Bij de halte City Plaza wist de politie de boze man uit de tram te halen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.