Test winterse nooddienstregeling spoor

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen en spoorbeheerder ProRail testen vandaag een speciale winterdienstregeling. Dat rijschema is ontwikkeld om onder extreem winterse omstandigheden treinreizigers te kunnen blijven vervoeren.
De treinen rijden niet de gebruikelijke trajecten, maar gaan pendelen tussen de stations. Ze rijden over kortere trajecten heen en weer en rijden in plaats van lange trajecten.
De kans dat verstoringen onder extreem winterse omstandigheden leiden tot kettingreacties op andere trajecten, is daardoor kleiner.
Omdat de treinen kortere afstanden rijden, moeten reizigers wel meer overstappen. Ook rijden de treinen op andere tijden. Honderden extra NS-medewerkers staan op stations paraat om reizigers te helpen.

MAATREGELEN

De test is onderdeel van het pakket maatregelen dat ertoe moet leiden dat onder extreme winterse omstandigheden de reizigers op de trein kunnen rekenen.
Zo heeft ProRail ruim tweeduizend wisserverwarmers opgeknapt of vervangen. Verder heeft de NS 1500 treinen beter bestand gemaakt tegen sneeuw en ijs. Intercitydubbeldekkers krijgen filters om te voorkomen dat
stuifsneeuw in de elektrische installaties terechtkomt.
De test wordt gehouden naar aanleiding van de hoge treinenuitval door kou en sneeuw vorige winter. Dagenlang was toen de treinenloop ernstig verstoord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.