Kort nieuws: Ruit breekt bij vechtpartij in cafe

REGIO - In Utrecht is een man van 49 met geweld opgepakt door de politie. De man liep stomdronken over de Oudegracht en toen agenten naar identificatie vroegen, weigerde hij die te tonen. Daarop schold hij de agenten de huid vol. Uiteindelijk is hij meegenomen naar het bureau.
* Een 25-jarige man uit Maarssen heeft zondagmorgen zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij stomdronken gevaarlijke capriolen uithaalde. Agenten zagen dat de man op de Spoorlaan in Vreeland op de verkeerde weghelft reed en het rode verkeerslicht negeerde.
* De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier jongens uit Rhenen aangehouden op verdenking van het vernielen van een bushokje in die plaats. Een van de opgepakte tieners had verwondingen aan zijn hand.
* Een jongen van 14 is door bewoners aan de Hermelijn in Driebergen aangehouden omdat hij aan een auto zat te rommelen. Hij probeerde nog te ontsnappen, maar omdat veel buurtbewoners naar buiten waren gekomen, lukte dat niet meer. Hij bekende aan agenten dat hij het embleem van de auto had willen meenemen.
* Op de Prinses Marielaan in Baarn zijn vrijdag twee slecht Engels sprekende mannen aangehouden die worden verdacht van inbraak. Agenten kwamen op een melding van getuigen af en zagen nog net dat de twee een zwarte laptoptas in de struiken gooiden.
* Een Poolse autoinbreker is zondagmorgen op heterdaad betrapt door de politie. De man stond op de Herfst in de Meern met inbrekersgereedschap achter een auto. Hij is ook aangehouden wegens cocaïnebezit.
* Een beginnend bestuurder heeft op de Burg. van der Postlaan in Amersfoort zijn rijbewijs moeten inleveren. De 21-jarige automobilist had teveel gedronken.
* Een 18-jarige man uit Soest heeft zondag rond middernacht zijn rijbewijs moeten inleveren. De politie betrapte hem met teveel alcohol achter het stuur van een scooter aan de Stadhouderslaan.
* Ook een 27-jarige snorfietser uit Utrecht moet het doen zonder rijbewijs. Hij werd met teveel alcohol op betrapt op de Voorstraat in Utrecht.
* Een 40-jarige automobilist uit Scherpenzeel werd op de A12 betrapt met teveel alcohol op. Hij reed in een auto. Zijn rijbewijs bleek al niet meer geldig.
* Vrijdag rond 21.30 uur werd een 21-jarige man uit Utrecht slachtoffer van een straatroof. Hij liep van de Breedstraat naar Wijde Begijnestraat. Daar werd hij gepasseerd door twee mannen op een scooter. Deze rukten zijn schoudertas weg. Het gaat om jongens met een lichtgetinte huidskleur. Ze droegen een jas met een bontkraag.
* In IJsselstein zijn zaterdagmorgen vier tieners aangehouden omdat ze met inbrekerswerktuig rondjes reden in de wijk achter de tramhalte Binnenstad. De politie ging tot de aanhouding over omdat er in de nachten ervoor veel inbraken in de wijk waren. De jongemannen zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.
* Een fietser heeft zaterdagmorgen een boete gekregen wegens rijden onder invloed. De man was zonder goed te kijken de Amsterdamsestraatweg overgestoken en vervolgens aangereden. De auto heeft flinke schade opgelopen. De dronken fietser is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
* Een vechtpartijtje bij een horecagelegenheid in De Meern heeft een gebroken ruit opgeleverd. Beveiligers probeerden een lastige klant naar buiten te werken toen de amokmaker met kracht tegen de deur trapte. Politiemensen hebben de jongen ingerekend en meegenomen naar het bureau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.