Aantjes: Verhagen moet leiderschap afstaan

UTRECHT - Maxime Verhagen moet het politiek leiderschap van het CDA overdragen aan de nieuwe fractievoorzitter. Dat zei Willem Aantjes tegen RTV Utrecht in een gesprek over het 30-jarig bestaan van de partij.
Het CDA werd op 11 oktober 1980 formeel opgericht nadat de drie oude christelijke partijen, de Christelijk-Historische Unie, de Anti-Revolutionaire Partij en de Katholieke Volkspartij al enkele jaren hadden samengewerkt onder die naam. Utrechter Aantjes was de eerste fractievoorzitter en mede-oprichter van het CDA.
Het CDA beleeft een roerige periode, nu partijleider Maxime Verhagen de christen-democraten in een regering met gedoogsteun van de PVV heeft geloodst.
De 87-jarige Aantjes is blij dat de discussie terug is in de partij. Wel vindt hij dat Verhagen geen politiek leider meer kan zijn wanneer hij minister wordt in het kabinet Rutte-1.
Beluister hieronder het gesprek dat verslaggever Ulrike Nagel had met Aantjes. Vanavond in U Vandaag een reportage van verslaggever Peter Knieriem.

Aantjes: Verhagen moet leiderschap afstaan (1)
Aantjes: Verhagen moet leiderschap afstaan (2)
Aantjes: Verhagen moet leiderschap afstaan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.